15 χρόνια φυλάκιση για τον Χατζηκωνσταντίνου

 

Το Δικαστήριο έκρινε πως είναι ένοχος για ανθρωποκτονία, για τον φόνο του 23χρόνου Αποστόλη Αθανασίου που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012 στην περιοχή Αγίας Σοφίας στα Κάτω Πολεμίδια.

Η αφορμή για τον δράστη ήταν ασήμαντη. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατάφερε αρκετές μαχαιριές στο θύμα, με το οποίο ήταν γείτονες και φίλοι, γιατί ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι στάθμευσε το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του.

Πριν από το φονικό σημειώθηκε λογομαχία των δύο γειτόνων. Ο 23χρονος αποφάσισε να μετακινήσει το αυτοκίνητό του και να το σταθμεύσει στα δέκα πόδια της κατοικίας του. Όμως ο 22χρονος δεν ικανοποιήθηκε από την συμμόρφωση του, τον ακολούθησε κι αιφνιδιάζοντας τον από πίσω, του κατάφερε τις φονικές μαχαιριές. Κατά τη σημερινή δικαστική διαδικασία δεν αγόρευσε η υπεράσπιση προς μετριασμό της ποινής, αλλά παρέδωσε γραπτώς τα σημεία των θέσεων της στο Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του, έλαβε μεν υπόψιν ως ελαφρυντικό την ψυχικά διαταραγμένη υγεία του 22χρονου, όμως δεν μπορούσε να παραβλέψει το γεγονός, ότι ο ίδιος επιβάρυνε τη θέση του αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις εντολές των γιατρών του και να λαμβάνει την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή. Ως συνέπεια αυτών των παραλήψεων, σημειώνεται στην απόφαση, αφαιρέθηκε εντελώς άδικα η ζωή ενός νέου ανθρώπου.