Η γυναίκα πράκτορας που ανατίναξε το Μπόινγκ 707


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στα 51 σήμερα η Kim μίλησε αποκλειστικά στο Βρετανικό BBC και εξηγεί πως έστειλε στο θάνατο τους 115 επιβάτες του αεροπλάνου. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Άμπου Ντάμπι – Σεούλ, μέσω Μπανγκόκ.

Η εκπαίδευσή της ως μυστικός πράκτορας ξεκίνησε όταν στα 19 της και ενώ σπούδαζε Ιαπωνικά στη Πιονγκγιάνγκ σύμβουλοι ασφαλείας του καθεστώτος την στρατολόγησαν ώστε υπηρετήσει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Η Kim θυμάται: “Η κυβέρνηση μου έκανε μία μεγάλη τιμή. Με επέλεξε και με εκπαίδευσε για έξι ολόκληρα χρόνια με στόχο στο μέλλον να αναλάμβανα μια αποστολή υψίστης σημασίας – το περιεχόμενο της οποίας δεν το πληροφορήθηκα παρά λίγο καιρό πριν από την επιχείρηση”.


The North Korean Female spy who blew up a South… από stefanelonikitelo

Ο δημοσιογράφος του BBC, Robert Wingfield-Hayes βρήκε την 51χρονη στη Σεούλ και πήρε τη συνέντευξη στο σπίτι της το οποίο είναι σε μυστική τοποθεσία στην πόλη. “Ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης μου είπε πως λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, το 1988, θα καταρρίπταμε ένα αεροσκάφος της Νότιας Κορέας. Στόχος ήταν να προκαλέσουμε μεγάλη αναστάτωση και χάος στην εχθρική χώρα”.

Οι δυο κατάσκοποι εντοπίστηκαν στο Μπαχρέιν, ωστόσο ο συνεργός της πρόλαβε κι αυτοκτόνησε καταπίνοντας ένα χάπι με κυάνιο. Η Κιμ συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο στη Νότια Κορέα.

Το 1989  της απονεμήθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο Roe Tae-Woo αφού ομολόγησε πως εκτελούσε εντολές του Kim Jong-il και εξέφρασε την μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη της.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.