Μπέπε Γκρίλο: Αν δεν είμαστε εμείς η Ιταλία θα είχε Χρυσή Αυγή


Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ενέργειας για ενδεχόμενη συνεργασία με το Ισραήλ 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


“Ο Μπέπε Γκρίλο έχει ζητήσει πολλές φορές να του αναγνωριστεί τουλάχιστον ένα προτέρημα: “Εάν δεν ήταν το Κίνημα 5 Αστέρων θα είχαμε και στην Ιταλία τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής”. Παρόλα αυτά στην Ακροδεξιά, τουλάχιστον τη γαλλική, το M5S αρέσει πολύ”.

Με την παραπάνω φράση “ανοίγει” δημοσίευμα του ιστότοπου της La Repubblica την Τρίτη για το πολιτικό “φλερτ” της Μαρίν Λεπέν προς τον Μπέπε Γκρίλο.

Εάν ο Γκρίλο θέλει να με συναντήσει μπορεί να μου το ζητήσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις που θέλουν την αλλαγή στην Ευρώπη πρέπει να συναντώνται” δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Η αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος στη Γαλλία απηύθυνε ουσιαστικά κάλεσμα στον ηγέτη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για συνεργασία εις το όνομα του ευρωσκεπτικισμού.

Οι δηλώσεις της Λεπέν αποτελούν την επιβεβαίωση της πολιτικής στήριξης του Εθνικού Μετώπου προς τους αντισυστημικούς “Γκριλίνι” της Ιταλίας.

Η Λεπέν επανέλαβε τη ρητορική των ακραίων αντισυστημικών κομμάτων περί μη συνεργασίας με εκείνους που δημιούργησαν την κρίση. “Πιστεύω ότι δεν μπορούν να επιλυθούν οι καταστάσεις με εκείνους που τις δημιούργησαν” ήταν η απάντησή της στο ερώτημα εάν συμφωνεί με τη στάση του Μπέπε Γκρίλο να μην συνεργάζεται με κανένα ιταλικό πολιτικό κόμμα.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές στην Ιταλία και τη Γαλλία αναφέρουν ότι οι πολιτικές ρίζες του Μπέπε Γκρίλο βρίσκονται στην Αριστερά και στον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, τον ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος Ιταλίας στη δεκαετία του ’70 και πως οι ψηφοφόροι μπορεί να μη διαθέτουν πολιτικό πρόσημο, αριστερό ή δεξιό, αλλά αρθρώνουν λόγο που απέχει παρασάγγας από τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία που εκφέρει η πολιτική θέση της Μαρί Λεπέν

 Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.