Η Noble ήρθε για να μείνει – Επιβεβαιωτική γεώτρηση τον Ιούνιο


Διαβάστε επίσης: Λίστα 6000 ατόμων που έβγαλαν χρήμα εκτός Κύπρου (pics&vids)

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Το θέμα της επίσπευσης της επιβεβαιωτικής γεώτρησης ήταν στην κορυφή της ατζέντας,

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Noble έδειξε εμμέσως πλην τα σαφώς τα σχέδιά του. Μιλώντας στο συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference χαρακτήρισε την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου ως ένα σημαντικό παίχτη στην ενεργειακή βιομηχανία παγκοσμίως.

Το απόγευμα ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ισραηλινής DELEK, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της εταιρείας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Noble Energy υπό τον Πρόεδρο της εταιρείας Charles Davidson.

Συζητήθηκε ενδελεχώς η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία, με βάση το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για την εκμετάλλευση του τεμαχίου Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στον προγραμματισμό που έχει συμφωνηθεί για τη γρηγορότερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από την εταιρεία ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση θα αρχίσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει τρεις μήνες. Με τη λήξη της γεώτρησης θα έχουμε πολύ πιο καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά το ακριβές και αξιόπιστο μέγεθος του κοιτάσματος.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευση της να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα του τερματικού και η συμμετοχή της εταιρείας, αλλά και άλλων εταιρειών και συνεργατών στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και πώληση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ».