Η πορεία της Μάργκαρετ Θάτσερ σε 10 καρέ


Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης αποχαιρέτισε την Μάργκαρετ Θάτσερ μέσω facebook

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


H Θάτσερ πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι της από εγκεφαλικό, σε ηλικία 87 ετών.

Οι εικόνες από τη ζωή της “Σιδηράς Κυρίας” Μάργκαρετ Θάτσερ, της πολιτικού που χαρακτήρισε με την σκληρή πολιτική της την Βρετανία της δεκαετίας του 1980, κάνουν εκ νέου τον γύρο του κόσμου.

Ντοκουμέντα από συναντήσεις της με τους παγκόσμιους ηγέτες της εποχής της, πόζες της στο πρωθυπουργικό γραφείο της στην Downing Street αλλά και έξω από τα περίφημα Abbey Road studios (χωρίς τους Beatles), καθώς και η ιστορική τελευταία της φωτογραφία ως πρωθυπουργός της Αγγλίας, με δάκρυα στα μάτια, τον Νοέμβριο του 1990.

Η συγκλονιστική ζωή της ξετυλίγεται μέσα από τις φωτογραφίες της όπως τις παρουσιάζει η Telegraph.

Η πολιτική της προκάλεσε πολλές διαδηλώσεις και αναταράξεις. Η σκληρή της στάση ταυτίστηκε με τη στρατιωτική δράση στις νήσους Φόκλαντ, ενώ έγινε στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αυτή στο ξενοδοχείο Brighton όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η άλλοτε “Σιδηρά Κυρία” της Βρετανίας ήταν η πρώτη γυναίκα και μακροβιότερη πρωθυπουργός της χώρας.

Ανέλαβε τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1979 έως το 1990 και κέρδισε τρεις εκλογικές μάχες. Υπήρξε ηγέτιδα του κόμματος των Συντηρητικών από το 1975.

Κόρη μπακάλη, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί, καθώς συνέθλιψε τα συνδικάτα και ιδιωτικοποίησε μεγάλο κομμάτι της βρετανικής οικονομίας.

Η πολιτική της προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα τον “κεφαλικό φόρο” που επέβαλε στο τέλος της δεκαετίας του 1980. Η Μάργκαρετ Θάτσερ παραιτήθηκε το Νοέμβριο του 1990.

Για πολλούς στη Βρετανία, οι εικόνες που έμειναν χαραγμένες στις μνήμες τους ήταν αυτές των συγκρούσεων στις οποίες πρωταγωνίστησε: οι τεράστιες συγκρούσεις της αστυνομίας με τους ανθρακωρύχους.

Αποσύρθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το 1992 και έλαβε τον τίτλο της Βαρώνης. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.