Η Universal Life απορροφά το κούρεμα καταθέσεων με ίδια κεφάλαια

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η Universal Life με σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι «μέσα από την αποτελεσματική διασπορά των επενδυτικών κινδύνων, έχει καταφέρει να προστατεύσει τα επενδυτικά ταμεία και τους ασφαλισμένους της από τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας και της οικονομικής κρίσης που έπληξαν την Κύπρο».

«Λόγω αυτής ακριβώς της συνετής διαχείρισης», όπως αναφέρεται, «οι απώλειες από την απομείωση των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, μετά και το νέο διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας ημερομηνίας 21 Απριλίου, δεν ξεπερνούν το 0,1% του ενεργητικού των επηρεαζόμενων επενδυτικών ταμείων της Εταιρείας».

Σημειώνεται ότι «το μικρό μέγεθος της ζημιάς και η γενικότερη ευρωστία της Εταιρείας επιτρέπουν στην Universal Life να επωμιστεί η ίδια το κόστος της απομείωσης, καλύπτοντας το από ίδια κεφάλαια».

«Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσουμε τους ασφαλισμένους μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εταιρεία μας, αλλά και να στείλουμε ευρύτερα μηνύματα αξιοπιστίας και σταθερότητας», προστίθεται.

Η Universal Life, καταλήγει η ανακοίνωση, «θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να υπηρετεί την ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαχρονικής αξίας της ασφάλισης και στηρίζοντας την κυπριακή οικονομία και κοινωνία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ