Βρετανία: Αφήνει τους διπλωμάτες της στην Κορέα


Διαβάστε επίσης: Κοινό μέτωπο Κύπρου και Ελλάδας για το ΦΑ 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το Λονδίνο υποβαθμίζει τον κίνδυνο στην ένταση ανάμεσα στη Βόρειο Κορέα, την Νότια και τις ΗΠΑ. Δεν βρίσκει λόγο απομάκρυνσης των διπλωματών του.

Έτσι οι Βρετανοί διπλωμάτες δεν φεύγουν προς το παρόν παρά την προειδοποίηση της Πιονγκγιάνγκ προς τις ξένες πρεσβείες ότι ενδέχεται να χρειαστεί να αποχωρήσουν. Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Μετά την ανακοίνωση που έκανε η Βόρεια Κορέα, “δεν βλέπω να υπάρχει άμεση ανάγκη να απαντήσουμε απομακρύνοντας τους διπλωμάτες μας”, δήλωσε ο Χέιγκ μιλώντας στο BBC. “Δεν πρέπει να απαντούμε (…) σ’ αυτή τη ρητορική κάθε φορά που (οι Βορειοκορεάτες) την χρησιμοποιούν”, πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός επισήμανε ακόμη πως δεν υπήρξε πρόσφατα καμιά ένδειξη “νέας ανάπτυξης” των βορειοκορεατικών δυνάμεων παρά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις της Πιονγκγιάνγκ και πρόσθεσε πως πρέπει συνεπώς “να παρμείνουμε ήρεμοι”.

Δεν είδαμε τα (βορειοκορεατικά) στρατεύματα ή τις χερσαίες δυνάμεις να προχωρούν σε νεά ανάπτυξη, κάτι που θα περιμέναμε να διαπιστώσουμε στην περίοδο πριν από μια (στρατιωτική) επίθεση”, δήλωσε ο Χέιγκ. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, αλλά και σταθεροί και ενωμένοι”, πρόσθεσε απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα.

Εν τω μεταξύ υπήρξε παρέμβαση από την Ελβετία, η οποία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη Βόρεια Κορέα

Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ήρθε πρόσφατα σε επαφή με τις βορειοκορεατικές αρχές, δήλωσε μια εκπρόσωπος, αλλά διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για διεξαγωγή συνομιλιών.

“Η Ελβετία είναι πρόθυμη να συμβάλει σε μια αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση, αν αυτή είναι η επιθυμία των μερών, όπως να φιλοξενήσει συναντήσεις μεταξύ τους”, αναφέρει η εκπρόσωπος σε δήλωσή της.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.