Πρόγραμμα εορτών: Υπερωρίες τα καταστήματα – διακοπές οι υπόλοιποι!

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Της Άρτεμις Καζά

Μπορεί για κάποιους αυτές οι μέρες να είναι μέρες διακοπών και ξεκούρασης για άλλους όμως είναι μέρα κούρασης και ευκαιρία να βγάλουν τα σπασμένα του χρόνου. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΒΕΚ κ. Στέφανο Κουρσάρη, όχι μόνο σήμερα 1η Μαΐου, όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις οχτώ το βράδυ, αλλά και την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Τα καταστήματα θα κλείσουν μόνο Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα και από την Τρίτη θα ξεκινήσουν τα ωράρια να είναι κανονικά. 

Οι Κυβερνητικές υπηρεσίες θα είναι κλειστές αύριο Τετάρτη 1η Μαΐου, την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα. 

Επίσης οι περισσότεροι ημικρατικοί οργανισμοί θα τηρήσουν τις αργίες τους κανονικά και οι τράπεζες θα είναι κλειστές αύριο Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Και ανοίγουν κανονικά με το καλοκαιρινό πλέον ωράριο 8.15-1.30 την Τετάρτη 8 Μάιου. 

Αυξημένο ωράριο-μειωμένη κίνηση 

Όπως σχολίασε στο 24H o κ. Κουρσάρης, μπορεί να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τόσες πολλές ώρες, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει ουσιαστική διαφορά στις τσέπες των καταστηματαρχών. 

«Μακάρι το πρόβλημα μας να ήταν το ωράριο. Δεν υπάρχει κίνηση» παραδέχτηκε ο κ. Κουρσάρης, προσθέτοντας ότι «η ψυχολογία του κόσμου τώρα είναι χάλια, οι μισθοί μειώνονται, αποκόβονται τα επιδόματα, υπάρχουν μέτρα, έχουμε Τρόικα». Ο κόσμος πλέον αγοράζει μόνο ήδη πρώτης ανάγκης και ακόμα και οι αγορές σε αυτά, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, είναι πολύ μειωμένες.