Υπηρεσιακός ΓΓ των Οικολόγων ο Γιώργος Περδίκης


Διαβάστε επίσης: Γ.Λιλλήκας: Ιδρύει την “Συμμαχία Πολιτών” 

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter


Στη θέση του Υπηρεσιακού ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εξελέγη σήμερα ομόφωνα ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, ο οποίος αντικαθιστά την Ιωάννα Παναγιώτου, που διορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, στη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή του Κυβερνήτη, ο Αναπληρωτής ΓΓ των Οικολόγων Άδωνις Γιάγκου, ανέφερε πως «η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προχώρησε σήμερα στην πλήρωση των κενωθεισών θέσεων της Πολιτικής Επιτροπής, αυτής του ΓΓ και της θέσης ενός από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής».

«Τη θέση του υπηρεσιακού ΓΓ μέχρι και τον Οκτώβριο, όπου θα έχουμε τις εκλογές στο Κίνημα, την έχει πάρει ο Γιώργος Περδίκης και τη θέση του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής την έχει πάρει ο Άριστος Μαλαός», συμπλήρωσε.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Οικολόγων διεκδίκησε αρχικά και το μέλος του Κινήματος Κυριάκος Κυριάκου, ωστόσο στην πορεία απέσυρε την υποψηφιότητα του και έτσι η εκλογή Περδίκη ήταν ομόφωνη.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο κ. Περδίκης είπε πως «είναι μια πολύ δύσκολη ανάθεση έργου από την πλευρά του Κινήματος των Οικολόγων, σε μια κρίσιμη περίοδο» και ότι το Κίνημα αποφάσισε σήμερα να ξεκινήσει «μια διαδικασία πρόσκλησης προς τις κοινωνικές δυνάμεις, προς ομάδες των πολιτών, για σύμπτυξη δυνάμεων, για μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, μιαν ένταξη σε ένα μεγάλο μέτωπο απέναντι στις καταστροφικές επιλογές του μνημονίου, αλλά και μια πρόταση για την πράσινη ανάπτυξη, την ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, που θα είναι δίκαιη ανάπτυξη και θα προσφέρει, όχι λύσεις μόνο για το σήμερα, αλλά κι ελπίδα για το αύριο».

Οι Οικολόγοι, συνέχισε, εργάζονται εντατικά, καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ υπέδειξε ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι, αν η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει και θα υλοποιήσει αυτές τις προτάσεις και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κριθεί και η ίδια στην πράξη».

«Εμείς προχωρούμε και σε δικά μας προγράμματα εργοδότησης ανέργων, μέσα από ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης και πρωτοβουλίες, όπως είναι οι δεντροφυτεύεις, οι δημοτικοί λαχανόκηποι, τα ανταλλακτήρια προϊόντων», συμπλήρωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Ανέφερε ότι το Κίνημα ανησυχεί από όσα ακούγονται και δημοσιεύονται για πολιτικές ανάπτυξης, «οι οποίες ουσιαστικά επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος» και είπε πως οι Οικολόγοι δεν θα ανεχθούν, «όπως και δεν ανεχθήκαμε και πριν, να συνεχιστεί ο λανθασμένος ρυπογόνος και αντιπεριβαλλοντικός τρόπος ανάπτυξης, ο οποίος τελικά κατάντησε να καταστρέψει και την κυπριακή οικονομία».

Πηγή ΚΥΠΕ