Υπόμνημα σε Ομήρου και κόμματα από εργαζομένους της ΑΗΚ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Ζητούν, ανέφερε, από την Βουλή να βρει τις κατάλληλες  εκείνες λύσεις ώστε η  ΑΗΚ να παραμείνει στο δημόσιο δίκαιο, υπό την δικαιοδοσία της  κυπριακής  κυβέρνησης, ώστε να μπορεί η πολιτεία να ασκεί την πολιτική της στα θέματα ενέργειας , όπως πράττει μέχρι σήμερα.

«Σοβαρά λάθη και παραλείψεις των εποπτικών αρχών και των τραπεζών που επισώρρευσαν την οικονομική κρίση στον τόπο μας και χαρακτηρίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα ως διαπλοκή και επισημάνθηκαν επίσης στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας, δεν μπορούν να αντικατασταθούν με το ξεπούλημα των οργανισμών δημοσίας ωφέλειας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σάββα είπε ότι όλες οι συντεχνίες της Αρχής είχαν από κοινού επαφές με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους πολιτικούς αρχηγούς και την ΡΑΕΚ  και πριν δύο ημέρες με τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Βρήκαν, συνέχισε, αρκετή κατανόηση και συναντίληψη όσον αφορά το θέμα αυτό, από όλες τις πλευρές. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΑΗΚ είναι δύσκολος  αλλά και μακρύς,σημείωσε λέγοντας ότι δεν προτίθεται να μείνουν απαθείς στην προσπάθεια που κάποιοι επιβάλλουν να ιδιωτικοποιηθεί η Αρχή Ηλεκτρισμού.

Πηγή ΚΥΠΕ