ΚΣΚ: Ποιότητα και τιμές θα αυξήσουν τη ζήτηση κυπριακών προϊόντων


Διαβάστε επίσης: Κτύπημα Βοστόνης-Live 24h: Σε “κόκκινο” συναγερμό FBI, CIΑ (pics&vids)

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Στη συνάντηση ο ΚΣΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι ευνοϊκά απέναντι στα κυπριακά αγροτικά προϊόντα, γνωρίζοντας την ποιότητα τους, ωστόσο οι παραγωγοί και οι οργανώσεις τους πρέπει να καθορίσουν λιανικές τιμές που να είναι αμειπτικές, τόσο για τους ίδιους τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές».

Ο ΚΣΚ θεωρεί πως το όφελος θα είναι μεγάλο τόσο για  τον καταναλωτή, που θα αγοράζει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, στηρίζοντας την τοπική παραγωγή και την οικονομία της χώρας μας, αλλά και για τον ίδιο τον παραγωγό, ο οποίος θα έχει περισσότερες πωλήσεις και καλύτερη είσπραξη.

«Οι δυο αυτές παράμετροι είναι που στην τελική θα καθορίσουν και την δυνατότητα εξαγωγής των κυπριακών αγροτικών προϊόντων» σύμφωνα με τον ΚΣΚ.

Στη συνάντηση τέθηκε από πλευράς του Συνδέσμου και το θέμα της λειτουργίας λαϊκών αγορών, όπως επίσης και το θέμα του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής και των προϊόντων που εισέρχονται παράνομα από τα κατεχόμενα, θέματα ιχνηλασιμότητας των προϊόντων, διαφοράς τιμής παραγωγού –τελικού καταναλωτή, παράνομων φυτοφαρμάκων και άλλα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ