Ιπτάμενοι καφέδες και νερά στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Λεκτικές αψιμαχίες σημειώθηκαν στη Λάρισα με αφορμή αιμοδοσία μελών της Χρυσής Αυγής, που σε ανακοίνωση τους καλούσαν να δώσουν αίμα “Έλληνες για Έλληνες”.

Από την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, ήδη, είχαν σημειωθεί αντιδράσεις, αλλά το Σάββατο, ημέρα της αιμοδοσίας, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Το παρών έδωσαν ωστόσο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων περιόρισε τις αντιδράσεις και την ένταση σε λεκτικό επίπεδο, αφού οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήρθαν σε επαφή με το μέλη της ΧΑ που προσήλθαν προκειμένου να δώσουν αίμα.

Έτσι η αντιπαράθεση περιορίστηκε σε ανταλλαγή υβριστικών συνθημάτων εκατέρωθεν. Οι τόνοι αλλά και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανέβηκαν, όταν έκανε την εμφάνιση του ο βουλευτής Μαγνησίας της “Χρυσής Αυγής” Π. Ηλιόπουλος καθώς από την μεριά των διαμαρτυρομένων εκσφενδονίστηκαν κυπελάκια με καφέ και νερά.

Με την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας και υπό αστυνομικό κλοιό αποχώρησαν τα μέλη της “Χρυσής Αυγής” και εν συνεχεία και οι διαμαρτυρόμενοι.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα μέλη της “Χρυσής Αυγής” θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.