Ισραήλ: Όχι στην Τουρκία για εμπλοκή στο Παλαιστινιακό


Διαβάστε επίσης: Κοινό μέτωπο Κύπρου και Ελλάδας για το ΦΑ 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι του Ισραήλ απέρριψε την αμερικανική πρόταση δια στόματος Τζον Κέρι, να διαδραματίσει η Τουρκία ενεργό ρόλο στην επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Παλαιστίνιους.

Η Τζίπι Λίβνι έχει επιφορτιστεί με το φάκελο των διαπραγματεύσεων.

“Η πολιτική διαδικασία θα πρέπει να αναπτυχθεί απευθείας ανάμεσα σε εμάς και στους Παλαιστινίους”, ξεκαθάρισε η Λίβνι σε δηλώσεις της στη δημόσια ραδιοφωνία, ερωτηθείσα για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Τουρκία στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που έχουν “παγώσει” από το Σεπτέμβριο του 2010.

“Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο”, πρόσθεσε η Λίβνι, όσον αφορά πρόσφατη δήλωση του Κέρι, ο οποίος εκτίμησε πως η Τουρκία μπορεί να παίξει ρόλο “κλειδί” και να έχει μια “σημαντική συμβολή” στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, που έφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, αναμένεται να έχει απόψε συνομιλίες στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.