Το ύστατο χαίρε στη Μάργκαρετ Θάτσερ (vid+pic)


Διαβάστε επίσης “Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 8χρονου νεκρού στη Βοστόνη“.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Η Μεγάλη Βρετανία αποχαιρέτησε την πρώην πρωθυπουργό της Μάργκαρετ Θάτσερ. Το NEWS 247 κάλυψε λεπτό προς λεπτό τη νεκρώσιμο ακολουθία της “Σιδηράς Κυρίας”.

Προσωπικότητες απ’ όλο το κόσμο είπαν σήμερα το “τελευταίο αντίο” στην “Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, σε μία τελετή κλειστή στο κοινό και με υψηλούς προσκεκλημένους στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Ανάμεσα στους περίπου 2.300 καλεσμένους από 170 χώρες ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Ντέιβιντ Κάμερον.

 

H εγγονή της Θάτσερ, Αμάντα, και ο Ντέιβιντ Κάμερον την αποχαιρέτησαν με επικήδειους λόγους.

Το φέρετρό της, το οποίο ήταν καλυμμένο με την βρετανική σημαία, μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Κοινοβουλίου, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε κιλίβαντα πυροβόλου και μεταφέρθηκε από άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.


Anti-Thatcher protests in London από itnnews

 

Στην πομπή πήραν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρέθηκαν επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί.

Το ρολόι του Μπιγκ Μπεν σίγησε σε όλη τη διάρκεια της πομπής, ενώ δεκαεννέα πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον Πύργο του Λονδίνου. Δεν πέταξαν αεροσκάφη, σύμφωνα με την επιθυμία της ίδιας.

Η σορός της Μάργκαρετ Θάτσερ μεταφέρθηκε στο Royal Hospital και στη συνέχεια σε κρεματόριο του δυτικού Λονδίνου όπου και θα αποτεφρωθεί.

 

 

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.