58 εκατ. ευρώ έχασε το Jumbo Κύπρου από το ”κούρεμα”


Διαβάστε επίσης: To σχόλιο του Αιχμηρού-Ο όχλος θέλει αίμα 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οπως δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τα χρήματα αφορούσαν ως επί το πλείστον προμήθειες εμπορευμάτων και ρευστότητα για ανάγκες από και προς την Κίνα, αλλά και μέρος της προσωπικής του περιουσίας του επιχειρηματία, οι καταθέσεις μόνον του οποίου ανέρχονται στα 233 εκατομμύρια ευρώ. 

62 καταστήματα εποπτεύει ο Απόστολος Βακάκης, εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και 8 έχουν ανοίξει στην Βουλγαρία. Μάλιστα, για την τοποθέτησή τους στην Βουλγαρία έχει ακουστεί πως αυτή έγινε με καθαρά φορολογικά κριτήρια όπως και στην Κύπρο.

Οι περυσινές του πωλήσεις έφτασαν τα 494 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, τα 295 εκατ., από 293 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδα Κύπρου, οι πωλήσεις των καταστημάτων ανέρχονταν σε 32 εκατ. ευρώ και αποτελούσαν το 11% περίπου των πωλήσεων του ομίλου, του οποίου ηγείται. Το 2002 βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος λιανέμπορος της χρονιάς. Η σχέση του, ωστόσο, με την off shore Karpathia στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους δεν είναι κρυφή.  

Γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια. Ο πατέρας του Γεώργιος, βιοβήμαχος στην Αίγυπτο παρήγαγε το βασικό μονωτικό υλικό για ψυγεία και κτίρια. Με τα κοσμήματα της μητέρας του δημιούργησε το κεφάλαιο για την πρώτη μεγάλη εταιρεία παιχνδιών El Greco. Το 1986 άνοιξε στην Γλυφάδα το πρώτο κατάστημα Jumbo και από τότε, η επιχειρηματική του δραστηριότητα μετατράπηκε σε ράλι ανόδου. Από τον πρώτο του γάμο έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ η τωρινή του σύντροφος είναι γόνος της γνωστής οικογενείας Μπενρουμπή. 

Ιδιον του, εκτός από την αδυναμία του στις ξανθές γυναίκες, τα διάφανα τζάμια, κάτι που συναντά κανείς σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών. Αλλοι λένε ότι θέλει να έχει απόλυτη εικόνα του πόσοι εργάζονται. Αλλοι πάλι το αποδίδουν στην διάφανη και ξεκάθαρη σχέση που θέλει να έχει με τους ανθρώπους.  

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ