Κ.Α.: Κυβερνητικό τελεσίγραφο 24 ωρών σε Συντεχνίες & ΔΣ

 

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας είχε τύχει ενημέρωσης από τους Υπουργούς Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου και Συγκοινωνιών, Τάσο Μητσόπουλο, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου δήλωσε ότι τους ενημέρωσαν για όλες τις πτυχές της απόφασης.

«Θα ενημερώσουμε με τη σειρά μας και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τις Συντεχνίες και θα δούμε πώς θα πάμε παρακάτω με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,» δήλωσε. Δεν θέλησε να πει περισσότερα πριν την ενημέρωση των Συντεχνιών.

Το μεσημέρι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τόνισε ότι στόχος είναι η διατήρηση της εταιρείας εν ζωή κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε πως η εταιρία θα μπορέσει να έχει την απαραίτηση ρευστότητα τις επόμενες ημέρες, είπε ότι υπάρχουν κινήσεις για στήριξη από ιδιώτες. 

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει δώσει διορία 24 ώρες σε ΔΣ και Συντεχνίες να γίνουν αποδεκτά τα αναγκαία μέτρα εξυγίανσης εκ μέρους των εργαζομένων. Σε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» στην εταιρία. 

Το πιο πιθανό σενάριο που έχει υιοθετηθεί είναι να μειωθεί το προσωπικό γύρω στα 50% και από τον στόλο να μείνουν 6 αεροπλάνα. Παράλληλα η κυβέρνηση προσπαθεί άμεσα να κλείσει άμεσα συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή. Στις 16 Απριλίου θα έχει συνό επενδυτή για εξαγορά της εταιρείας. Στις 16 Απριλίου θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των Μεσανατολικών Αερογραμμάων (ΜΕΑ)