8.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από καρκίνο στα κατεχόμενα


Διαβάστε επίσης: To’πε και το’κανε η Θεοχάρους: Ιατρείο φτωχών  

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οπως έγινε γνωστό, 8.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από καρκίνο τα τελευταία χρόνια, με μεγάλο ποσοστό να «χτυπά» εφήβους ηλικίας 15 και 16 ετών, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα περιστατικά σε πολύ μικρά παιδιά μηνών, εως και έξι ετών. Και ενώ μέχρι πρόσφατα, η ασθένεια αποτελούσε ίδιον μόνο για τους άνδρες και τις γυναίκες ηλικίας 50-60 ετώ, σήμερα αυτό έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

«Κατάντησε εφιάλτης» είναι ο τίτλος του θέματος της εφημερίδας Kibris, σύμφωνα με την οποία 700 άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο. Η Μόρφου είναι εκείνη στην οποία παρατηρείται η μεγαλύτερη έξαρση των περιστατικών και το μέρος εκείνο όπου η ζήτηση για κάλυψη των εξετάσεων από το «κράτος» είναι μεγαλύτερη. Οπως είναι φυσικό, οι ανάγκες είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθούν εξ’ολοκλήρου. 

Οπως υποστηρίζει η πρόεδρος του συλλόγου της συγκεκριμένης ομάδας του πληθυσμού Raziye Kocaismail, δεν είναι μόνο η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, αλλά και το υπερβολικό κάπνισμα: Συνήθειες στις οποίες είχαν επιδοθεί όσοι διαγνώστηκαν με καρκίνο. Είναι και το γεγονός ότι οι άνθρωποι πλέον (εννοείται όχι τα βρέφη) είναι απογοητευμένοι από τις συνθήκες διαβίωσής τους. Και τα ψυχολογικά ή ψυχοσωματικά προβλήματα έχουν επιπτώσεις και μάλιστα πολύ σοβαρές στην υγεία τους.  

Εξαιτίας των τεράστιων εξόδων που έχει ο σύλλογος γίνονται συχνά εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά events και συναυλίες με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για φάρμακα και θεραπείες.