«Καθαροί» ο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του Lion Air

 

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των αναλύσεων για αλκοόλ και ναρκωτικά που έγιναν στον κυβερνήτη και το συγκυβερνήτη του αεροσκάφους της Lion Air, που έπεσε το Σάββατο στη θάλασσα του Μπαλί, τραυματίζοντας αρκετούς από τους 101 επιβάτες του.


 

Διαβάστε επίσης «Χαλαρός και light» ο Πιστόριους.

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter.


 

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για να διαπιστωθεί η παρουσία ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ ήταν αρνητικά για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη», δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Ερβάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, αλλά διευκρίνισε πως αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων σχετικών με τη χρήση ναρκωτικών.

Η Lion Air, η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ινδονησίας, τιμωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές τον Ιανουάριο του 2012 μετά τη σύλληψη πιλότων της στην κατοχή των οποίων είχε βρεθεί μεθαμφεταμίνη.

Το Boeing της εταιρίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντενπασάρ στο Μπαλί και κατέπεσε στη θάλασσα. Από τους 108 επιβαίνοντες -οι 101 ήταν επιβάτες- τραυματίστηκαν σαράντα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσημη έρευνα για το δυστύχημα διεξάγει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών. Το αεροσκάφος ήταν καινούργιο και εκτελούσε δρομολόγια εδώ και ένα μήνα. Ο κυβερνήτης του Μαχλούπ Γκοζάλι έχει στο ενεργητικό του 10.000 ώρες πτήσης, σύμφωνα με την εταιρία.

Οι καιρικές συνθήκες και η ορατότητα ήταν καλές την στιγμή του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, αλλά μεγάλα σύννεφα κάλυπταν το διάδρομο προσγείωσης. Ειδικοί ανέφεραν την πιθανότητα οι άνεμοι την ώρα εκείνη να άλλαζαν απότομα κατεύθυνση και το φαινόμενο αυτό να έκανε τους πιλότους να χάσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.