Κατηγορούν υπουργό για ξέπλυμα χρήματος


Διαβάστε επίσης: Aμερικανικός Τύπος-οι προδομένοι Κύπριοι και ο πρωτάρης Ντάϊσνμπλοεμ  

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Ζερόμ Καϊζάκ παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις 19 Μαρτίου, όταν η εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του για ξέπλυμα χρήματος προϊόντος φοροδιαφυγής στην υπόθεση αυτή, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο “εκρηκτική”, καθώς ο πρώην Υπουργός είχε καταστήσει τον αγώνα κατά της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αιχμή του δόρατος κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι έχει καταρρακωθεί από τις τύψεις και ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Ο Καϊζάκ, ο οποίος είχε διαψεύσει επανειλημμένα τις πληροφορίες του ιστότοπου ediapart σχετικά με αυτόν τον λογαριασμό του που δεν είχε αναφέρει στη φορολογική του δήλωση, λέει τώρα ότι “πιάστηκε σε ένα φαύλο κύκλο από ψεύδη” και ότι “παρασύρθηκε”.

“Το ότι πίστεψα ότι θα μπορούσα να μην αντιμετωπίσω ένα παρελθόν που ήθελα να θεωρώ ως παρωχημένο ήταν ένα αχαρακτήριστο λάθος” σημειώνει στη δήλωσή του.

Οι εις βάρος του κατηγορίες και η παραδοχή της πράξης του θέτουν υπό αμφισβήτηση την εικόνα της “υποδειγματικής Δημοκρατίας” που πρόβαλε ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε “το ασυγχώρητο ηθικό, παράπτωμα” το οποίο διέπραξε ο πρώην Υπουργός του για τον Προϋπολογισμό Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος ομολόγησε ότι διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό λίγο πριν του απαγγελθούν κατηγορίες από τη γαλλική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή.

“Αρνούμενος την ύπαρξη του λογαριασμού αυτού ενώπιον των ανώτατων αρχών της χώρας, καθώς και ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, διέπραξε ένα ασυγχώρητο ηθικό παράπτωμα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική Προεδρία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ