Κλίμα αβεβαιότητας για την Κύπρο στο Eurogroup


Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα της Κύπρου θα είναι στα 10 δισ. ευρώ, όπως έχει συμφωνηθεί, σημειώνοντας «ελπίζω ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο». 

Ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν. προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup, σημείωσε ότι μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν, τα δεδομένα στη χώρα άλλαξαν.«Υπάρχει μια συνεχιζόμενη αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου και δουλεύουμε μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να παρέχουμε μια οικονομική πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Κύπρο. Σε αυτή την κατάσταση υπάρχει τόση πολλή αβεβαιότητα λόγω των πρόσφατων γεγονότων που είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να παρέχει ακριβείς και συγκεκριμένες προβλέψεις.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι η κυπριακή διάσωση θα συζητηθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα. 

Την ίδια ώρα ο υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο τόνιζε ότι « Η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορούν να αυξήσουν το ποσό των €10 δισ. της κυπριακής διάσωσης παρά την πληροφόρηση ότι το κόστος θα είναι ψηλότερο από ότι αναμενόταν».