Κοιτάζοντας από τον 100ο όροφο του One World trade Center (pics&vid)


Διαβάστε επίσης: Εκλεψαν από νταλίκα πέντε τόνους… nutella

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο παρατηρητήριο του 100ου ορόφου του ουρανοξύστη “One World Trade Center”, που χτίστηκε στη βορειοδυτική γωνία του σημείου, που βρισκόταν το World Trade Center, πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με το Βusiness Insider, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, η κατασκευή του One World Trade Center θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2014, ενώ το “ρετιρέ” του που θα φτάνει τα 416 μέτρα αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το 2015.

Η ιστορία του κτιρίου σε φιλμ

Όταν ολοκληρωθεί το κτίριο όσοι το επισκεφτούν θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν την ιστορία του, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησής τους στο χώρο. 

Με τον ανελκυστήρα θα ανεβαίνουν στον 102 όροφο που βρίσκεται στα 1.250 πόδια (381 μέτρα) πάνω από το έδαφος και θα παρακολουθούν ένα  φιλμ για την ιστορία της Νέας Υόρκης.

Απόρθητο και απόλυτα ασφαλές

Οι πρώτοι είκοσι όροφοι είναι φτιαγμένοι χωρίς παράθυρα για να αντέχουν έκρηξη πολλών μεγατόνων, ενώ όλο το κτίριο διαθέτει έναν στιβαρό πυρήνα από σκυρόδεμα.

Συνολικά οι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν περίπου 153.000 κυβικά μέτρα μπετό, αρκετό για να γεμίσει εξήντα πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων, ενώ κάθε όροφος περιέχει 200.000 κιλά ατσάλι.

Το χτίσιμο προχωράει με ρυθμό ενός ορόφου ανά εβδομάδα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης γραφείων στο δυτικό ημισφαίριο και ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο.

Το τελικό ύψος του θα είναι 1.776 πόδια (περίπου 540 μέτρα) για να συμβολίζει τη χρονιά της αμερικανικής ανεξαρτησίας.


One World Observatory από stefanelonikitelo

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.