Κόντρα κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για το ποιος δέχθηκε το κούρεμα (vids)


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ας διαβάσει και επιτέλους ας παραδεχτεί τι υπέγραφε τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


X. Στυλιανίδης για ΑΚΕΛ από 24hcomcy

 


Χ. Στυλιανίδης για ΑΚΕΛ (2) από 24hcomcy

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ακόμη ότι “Αυτή την κατάσταση κληρονόμησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αυτούς του κινδύνους κατάφερε να αποσοβήσει διασώζοντας τη χώρα από την ολοκληρωτική και άτακτη χρεοκοπία. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να σώσει και τη Λαϊκή. Σήμερα, χωρίς αιδώ, μας καλούν να αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεων μας. Δυστυχώς, εκ των πραγμάτων, υποχρεωθήκαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες και των δικών τους πράξεων, παραλήψεων και ανεπαρκειών. Κρίμα που κάποιοι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία οδηγούν τη πολιτική ζωή σε δύσβατα μονοπάτια”.


Ταμεία Προνοίας από 24hcomcy


Kυβερνητικός – ΚΑ από 24hcomcy


Συναντήσεις Υπουργού Εμπορίου στον Λίβανο από 24hcomcy

Στεφάνου: Η κυβέρνηση παραπληροφορεί για το κούρεμα

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου έκανε λόγο για διαστρέβλωση και αναλήθειες που επιχειρεί να προωθήσει στην κοινωνία η Κυβέρνηση . Ανέφερε ότι το κούρεμα είναι εξ’ ολοκλήρου απόφαση της παρούσας Κυβέρνησης η οποία «θα έπρεπε να έχει το θάρρος και το ανάστημα να το παραδεχτεί αντί να προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο Στέφανος Στεφάνου κάλεσε δε την Κυβέρνηση «να αντιληφθεί ότι είναι αυτή που διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου, τις οποίες ανέλαβε αφού ρητά και δημόσια δεσμεύτηκε έναντι των πολιτών ότι δεν θα αποδεχτεί κούρεμα καταθέσεων.

Το Μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε  πως «είναι ψέμα ότι στο Μνημόνιο Νοεμβρίου περιλαμβάνεται κούρεμα καταθέσεων».

«Λέξη για κούρεμα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει τέτοια αναφορά για τον απλούστατο λόγο ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με το υπό αναφορά Μνημόνιο, θα γινόταν από το δανεισμό που θα παραχωρούσε ο Μηχανισμός» πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Εξήγησε δε πως «γι’ αυτό άλλωστε έγινε και ο διαγνωστικός έλεγχος της PIMCO για να καθοριστεί το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης που όλοι επιδιώκαμε να είναι χαμηλό για να παραμείνει το δημόσιο χρέος σε διαχειρίσιμα επίπεδα».

 

«Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θυμούνται τη συζήτηση που γινόταν αν τα δισεκατομμύρια θα είναι 17 ή λιγότερα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακολούθως πως «στο νέο Μνημόνιο Αναστασιάδη αυτή η λογική άλλαξε, καθώς καθορίστηκε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει από εγχώριους πόρους κι αυτό είναι που άνοιξε το δρόμο για να επιβληθεί το κούρεμα των καταθέσεων».

Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι τα όσα διάβασε χτες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από το Μνημόνιο του Νοεμβρίου «μπορεί να τα βρει και στην ευρωπαϊκή οδηγία για την αποκατάσταση και την εξυγίανση (recovery and resolution) του τραπεζικού συστήματος», οδηγία στην οποία, όπως πρόσθεσε, «στηρίζεται η διαδικασία εξυγίανσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και η οποία σύμφωνα με το Μνημόνιο Νοεμβρίου θα γινόταν με οργανωμένο τρόπο σε βάθος χρόνου και όχι βίαια μέσα σε μια νύχτα, όπως τελικά έγινε εξαιτίας της συμφωνίας της Κυβέρνησης για κούρεμα καταθέσεων».

Είπε ακόμη πως επειδή ακριβώς τίποτα για κούρεμα καταθέσεων δεν υπήρχε στο Μνημόνιο Νοεμβρίου, «γι’ αυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης που προεκλογικά και μετεκλογικά διεξήχθη για το θέμα στο εσωτερικό, ποτέ και κανείς δεν προέβη στους ισχυρισμούς που σήμερα προβαίνει η Κυβέρνηση».

«Ούτε ακόμα και αυτό το Eurogroup δεν τόλμησε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απόφαση του ισχυριζόμενο ότι το Μνημόνιο Νοεμβρίου περιλαμβάνει κούρεμα» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι «η Κυβέρνηση βρέθηκε πιο μπροστά από το Eurogroup και του παρέχει άλλοθι για τις καταστροφικές αποφάσεις του».

«Η συμφωνία για το κούρεμα καταθέσεων είναι ξεκάθαρα και απόλυτα απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη» επανέλαβε και κάλεσε την Κυβέρνηση να πάψει να αναζητεί προφάσεις, γιατί, όπως δήλωσε, το μόνο που πετυχαίνει είναι να θυμίζει τις αμαρτίες της.