“Κούρεμα” του ταμείου Σύνταξης της ΑΗΚ


Διαβάστε επίσης: “Μίνι” κούρεμα σε όλα τα Ταμεία – Αύριο οι Συντεχνίες στον Αναστασιάδη

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Οι καταθέσεις €27εκ. του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ στη Λαϊκή Τράπεζα παραμένουν στην «κακή» τράπεζα και χάνονται, ενώ τα €15εκ. της Τράπεζας Κύπρου κουρεύονται, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών της ΑΗΚ,  ΕΠΟΠΑΗ,  ΣΗΔΗΚΕΚ-ΑΗΚ,  ΣΕΠΑΗΚ  και ΣΥΒΑΗΚ, προς τα μέλη τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «την ίδια ώρα που το Κράτος στηρίχθηκε στα Ταμεία Συντάξεων των Ημικρατικών Οργανισμών για να μην καταρρεύσει, τώρα παρουσιάζεται ανάλγητο και αχάριστο να προστατεύσει τον κόπο και τα λεφτά των εργαζομένων / συνταξιούχων και προχωρεί ακόμα και επεξεργάζεται μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος των Οργανισμών κοινής ωφελείας».

«Καλούμε την Πολιτεία και ιδιαίτερα το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας όπως και στις περιπτώσεις άλλων Ταμείων και Οργανισμών για τα οποία προέβησαν σε διευθετήσεις διάσωσής τους με διατάγματα, να πράξουν άμεσα το ίδιο και για τα υπόλοιπα Ταμεία Συντάξεων και Προνοίας που επηρεάζονται».

«Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπαρατασσόμαστε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που επηρεάζονται τα Ταμεία τους. Πρέπει να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον κόπο των εργαζομένων και τα λεφτά των συνταξιούχων, για ένα καλύτερο αύριο και να ενεργούν επιλεκτικά, διότι η αντίδραση των εργαζομένων θα είναι σκληρή και δυναμική», καταλήγει η ανακοίνωση.