Κυβέρνηση: Το ΑΚΕΛ μιλά “αφηρημένα και απροσδιόριστα”

 


 

Διαβάστε επίσης: Καρογιάν: Δεν είναι ώρα για Κασσάνδρες αλλά για δουλειά

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Εκπρόσωπος εξέδωσε γραπτή δήλωση απαντώντας στο ΑΚΕΛ, για το οποίο ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «εκπλήσσει που, αντί να αναλογιστεί ποια Κύπρο έχει παραδώσει με την πενταετή διακυβέρνησή του, ζητά ευθύνες από άλλους».

«Φτάνει στο σημείο να αποδίδει συμφωνίες της Κυβέρνησης Χριστόφια στη σημερινή Κυβέρνηση τις οποίες ταυτόχρονα και κατακρίνει και αντί να επαινέσει τις όποιες βελτιώσεις κατάφερε η σημερινή Κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα», σημειώνει ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «τα όσα δραματικά βιώνουμε τις τελευταίες βδομάδες, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, προήλθαν εξ ολοκλήρου από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο της Κυβέρνησης Χριστόφια της 23ης Νοεμβρίου».

Προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση ούτε πανηγυρίζει ούτε θριαμβολογεί αλλά εκτιμώντας ρεαλιστικά το επώδυνο του Μνημονίου με την Τρόικα, με δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις προς όφελος της οικονομίας και των εργαζομένων».

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει ακόμα ότι «σε όλα αυτά τα κακά και τα τραγικά που περιγράφει το ΑΚΕΛ, μας οδήγησαν η ατολμία, η αναποφασιστικότητα και η ευθυνοφοβία της Κυβέρνησης του».

«Αν η Κυβέρνηση του κ. Χριστόφια δεν έκρυβε τα τεράστια προβλήματα κάτω από το χαλί, περιμένοντας να τα φορτώσει στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θα φτάναμε εδώ», εκτιμά ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «αν η Κυβέρνηση του κ. Χριστόφια ανταποκρινόταν στις υπεύθυνες υποδείξεις της τότε αντιπολίτευσης και εφάρμοζε τα ανώδυνα μέτρα που εισηγείτο, δεν θα χρειαζόταν καν η προσφυγή στην Τρόικα».

Πηγή ΚΥΠΕ