Λεωφορείο το… Δημοψήφισμα (pics)

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το «Λεωφορείο του Δημοψηφίσματος», όπως ονομάστηκε, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι οι πλείστοι πολιτικοί δεν έχουν περισσότερες ή πιο εξειδικευμένες γνώσεις από ένα εργάτη, αγρότη, υπάλληλο, γιατρό, δάσκαλο, τεχνικό ή από ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία και ότι ένας οικογενειάρχης έχει να χάσει πολύ περισσότερα με την υπογραφή του Μνημονίου, για αυτό και θεωρούν πως αυτός που δύναται να αποφασίσει είναι ο απλός πολίτης.

Το μήνυμα τους ξεκάθαρο. Ζητούν το θέμα του Μνημονίου να πάρει την έγκριση του λαού μέσω δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας δε αυτή την άποψη, αναφέροντας ότι «ο λαός θα υποφέρει από κούρεμα καταθέσεων, έλλειψη ρευστότητας, περικοπές, αυξήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, υποθήκευση του φυσικού αερίου, καταρράκωση του συστήματος υγείας, διάβρωση του κοινωνικού ιστού, χρεωκοπία είτε περάσει, είτε δεν περάσει Μνημόνιο». Άρα ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ως παράδειγμα το «Όχι» του κυπριακού λαού το 2004, τονίζοντας ότι η τότε απόφαση, έγινε εν τέλει καθολικά σεβαστή στο εξωτερικό και πως οι απειλές για εθνική καταστροφή αποδείχτηκαν πυροτεχνήματα ψυχολογικού πολέμου.

Σήμερα το «Λεωφορείο του Δημοψηφίσματος», θα κάνει σταθμό στο κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά για κατάθεση στεφάνου, θα πραγματοποιήσει πορεία διαμέσου των χωριών επαρχίας Λευκωσίας για  διανομή φυλλαδίων υπέρ της διενέργειας Δημοψηφίσματος για την δανειακή σύμβαση, ενώ τερματισμό θα κάνει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για σύντομη εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμβολικής κατασκήνωσης έξω από αυτό.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα του Λεωφορείου του Δημοψηφίσματος.