Γ.Λιλλήκας: Ιδρύει την “Συμμαχία Πολιτών”

 


Διαβάστε επίσης : Π.Δημητριάδης: “Δεν ευθύνεται η Κ.Τ για την κυπριακή οικονομία”

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter


Απευθυνόμενος σε όλους όσους επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό του Κράτους με την εισαγωγή δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών, οι οποίες να επιτρέπουν τον δημόσιο έλεγχο και να προστατεύουν τον πολίτη, ο κ.Λιλλήκας εξαγγέλλει την «Συμμαχία Πολιτών».

Όπως δήλωσε ο κ.Λιλλήκας : «Ανταποκρινόμενοι στις παροτρύνσεις και στη βούληση μεγάλης μερίδας πολιτών, ανακοινώνω, σήμερα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύγκληση Ιδρυτικής Συνέλευσης, στις 28 Απριλίου, με σκοπό την ίδρυση της Συμμαχίας Πολιτών. Η Ιδρυτική Συνέλευση είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες ανεξάρτητα ιδεολογικής προέλευσης και ταυτότητας».

«Σ’ όλους όσους επιδιώκουν την εκδημοκρατικοποίηση και εξυγίανση του πολιτικού μας  συστήματος και την εναρμόνιση του με τις σύγχρονες δημοκρατικές αρχές και αξίες,  αναγνωρίζοντας ενεργό ρόλο στους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν για τον τερματισμό της κουλτούρας της ατιμωρησίας, για την εισαγωγή της έννοιας της προσωπικής ευθύνης για όλους όσους ασκούν εξουσία και  για την εφαρμογή της μηδενικής ανοχής για τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή. Στους πολίτες που θέλουν την ανανέωση και την ανατροπή του κατεστημένου», απευθύνθηκε ο κ.Λιλλήκας, να ενωθούν μαζί του.

«Τώρα είναι η ώρα της συσπείρωσης των πολιτών, των πολιτικών δυνάμεων και  των οργανωμένων συνόλων που ασπάζονται τους ίδιους στόχους σ’ ένα Μέτωπο Αντίστασης και προάσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Προς όλες αυτές τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με τις οποίες συνεργαστήκαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, τείνουμε χέρι συνεργασίας και συμπόρευσης. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο και στη βάση του αλληλοσεβασμού, για να πετύχουμε τη σύσταση ενός Συνασπισμού Δυνάμεων ικανού να προσφέρει διέξοδο, προοπτική και ελπίδα στο λαό μας», τόνισε ο κ.Λιλλήκας.

Τι είναι η Συμμαχία Πολιτών; 

Όπως ο κ. Γιώργος Λιλλήκας την περιγράφει :

” Η Συμμαχία Πολιτών είναι ανοιχτή στην κοινωνία, σέβεται τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό ιδεών ως ένα σύγχρονο κοινωνικό δημοκρατικό κίνημα. Η Συμμαχία Πολιτών δεν θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά κινείται πέραν και έξω από τα παραδοσιακά ιδεολογικά σχήματα. Θα τοποθετείται επί όλων των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και όχι μιας ιδεολογίας.

Σε ένα περιβάλλον απόλυτα δημοκρατικό, η Συμμαχία Πολιτών αποδέχεται τη λειτουργία οργανωμένων τάσεων και θα εφαρμόσει αρχές της άμεσης δημοκρατίας μέσω δημοψηφισμάτων, επιτρέποντας σε όσους μετέχουν σε αυτή να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση θέσεων και αποφάσεων. Με διαδικασίες που αναγνωρίζουν και καλλιεργούν τη διαφορετική άποψη η Συμμαχία Πολιτών, προάγει τη συμμετοχική δημοκρατία.

Στη διαμόρφωση πολιτικών αναγνωρίζεται και διασφαλίζεται ο ενεργός ρόλος των επιστημόνων και των δεξαμενών σκέψης.”