Λουκαϊδης: Η Ευρώπη δεν πρέπει να θυσιάσει τη νέα γενιά

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα της πρόσβασης των νέων σε θεμελιώδη δικαιώματα και των προκλήσεων που παρουσιάζονται συναφώς στον εκπαιδευτικό τομέα, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι

θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε οι νέοι να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυτές προκλήσεις.

Προέταξε την ανάγκη μετασχηματισμού της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης σε χώρο ανάπτυξης, αλληλεγγύης και ευκαιριών αξιοπρεπούς απασχόλησης.

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας δεν μπορεί να υπονομευτούν για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας ή οικονομικών συμφερόντων,  συμπλήρωσε ο κ. Λουκαϊδης.

Όπως είπε, η απογοήτευσή των νέων σε σχέση με την πολιτική, τη δημοκρατική διαδικασία και τον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους της Πολιτείας, καίριων κοινωνικών προβλημάτων, ολοένα και αυξάνεται, θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λουκαϊδης εισηγήθηκε όπως οι νέοι τύχουν υποστήριξης στις προσπάθειες ενασχόλησής τους στα κοινά, ειδικά στις εκλογικές διαδικασίες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέτρο το οποίο δυνατό να απαμβλύνει αισθητά το δημοκρατικό έλλειμμα.

Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαϊδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αρθούν οποιαδήποτε άλλα εμπόδια δυσχεραίνουν την πρόσβαση των νέων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Πηγή ΚΥΠΕ