Εμβαθύνονται οι σχέσεις Κύπρου-Μαλβίδων

 


 

Διαβάστε επίσης “O Αναστασιάδης “καρφώνει” Δημητριάδη στον Ντράγκι για Λαϊκή”.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, η νέα Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας επέδωσε στις 10 Απριλίου τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο Waheed, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μάλε.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Waheed μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, η Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τις θερμές ευχές του Προέδρου, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου και εξέφρασε την εκτίμηση της κυπριακής Κυβέρνησης για τη θέση αρχής που τηρεί η Κυβέρνηση των Μαλδίβων στο κυπριακό πρόβλημα και τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίζοντας το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών στο διμερές αλλά και στο πολυμερές επίπεδο, η Ύπατος Αρμοστής επισήμανε παράλληλα την σημασία της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών στα πλαίσια των διεθνών και περιφερειακών οργανισμών. 

Ο Πρόεδρος Waheed, συγχαίροντας την Ύπατο Αρμοστή για την ανάληψη των καθηκόντων της, εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου-Μαλδίβων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και της υγείας, και σημείωσε τις ομοιότητες των δύο μικρών νησιωτικών χωρών.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ