Μαζική διαδήλωση κατά των γκέι γάμων στο Παρίσι

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα με την ελπίδα ότι θα μεταπείσουν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, δύο ημέρες πριν από την οριστική έγκριση του νομοσχεδίου που θα καταστήσει τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

“Ολάντ, δεν θέλουμε τον νόμο σου” φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι που, σύμφωνα με τους οργανωτές, ανέρχονταν στους 30-50.000.

 

Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους, κρατώντας πλακάτ με τα οποία διαμαρτύρονταν συγκεκριμένα για το δικαίωμα που θα παραχωρηθεί στα παντρεμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν: “Το παιδί δεν είναι δικαίωμα”, έγραφε ένα από αυτά.

 

“Βρισκόμαστε εδώ για τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν να νομοθετείται η απώλεια του πατέρα ή της μητέρας. Αισθανόμαστε ότι μας λασπολογούν όταν μας χαρακτηρίζουν ομοφοβικούς”, εξήγησε μια 32χρονη κρατώντας στην αγκαλιά της τον γιο της, μόλις τεσσάρων μηνών.

 

Νωρίς το απόγευμα, τρεις διαδηλωτές που είχαν στην κατοχή τους δακρυγόνα, ρόπαλα και σιδερογροθιές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι διέκριναν μέσα στο πλήθος τον Αλεξάντρ Γκαμπριάκ, τον ηγέτη της Εθνικιστικής Νεολαίας, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, συνοδευόμενο από περίπου 50 υποστηρικτές του.

Την ίδια ώρα πάντως πραγματοποιήθηκε και μια αντιδιαδήλωση υπέρ του δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γάμο, όμως η συμμετοχή εκεί ήταν πολύ μικρότερη.

 

Πηγή: newsbeast.gr