Μέρκελ: “Θα είμαι καγκελάριος μέχρι το 2017”


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μέσα από την εφημερίδα Bild η καγκελάριος Μέρκελ έρχεται να δώσει τέλος στα σενάρια που την θέλουν να αποχωρεί το 2015 – στο “ημίχρονο” δηλαδή της θητείας της σε περίπτωση που δεν κερδίσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου –  και σε ηλικία 61 χρονών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εφημερίδα, διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει καγκελάριος μέχρι το 2017, εφόσον ο συνασπισμός της επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές.

Οι δημοσιογράφοι επιμένουν στην ερώτηση και η Άνγκελα Μέρκελ απαντά με σαφήνεια:

“Όχι, όταν θέτω υποψηφιότητα για ένα αξίωμα, εξετάζω τα πάντα με μεγάλη σοβαρότητα, τι ακριβώς σημαίνει για το μέλλον και για μένα προσωπικά.

Το ίδιο έκανα και αυτή την φορά, Θέλω να συνεχίσω τον κυβερνητικό συνασπισμό και θέλω να δραστηριοποιηθώ ως καγκελάριος για όλο το διάστημα της νομοθετικής περιόδου για τη χώρα και τους ανθρώπους», δηλώνει. “Θα ξαναβάλετε υποψηφιότητα το 2017;” την ρωτούν οι δύο συντάκτες. “Ξέρετε ότι αποφασίζω όταν τίθενται τα ζητήματα” απαντά.


Διαβάστε επίσης: Live από Boυλή: Επιβεβαίωση Ομήρου για προσπάθειες “προέγκρισης”! (vid)


Μια δεκαετία το πολύ

Πώς δημιουργήθηκαν όμως αυτά τα σενάρια περί αποχωρήσεως; Από τον Νίκολας Μπλομε, βιογράφο της και συντάκτη της εφημερίδας, ο οποίος θύμισε σε άρθρο του ότι η καγκελάριος έχει κατά το παρελθόν υποστηρίξει ότι μια δεκαετία θα πρέπει να είναι ο μέγιστος χρόνος θητείας ενός καγκελαρίου ή ενός πρωθυπουργού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 η Άνγκελα Μέρκελ θα συμπληρώσει δέκα χρόνια θητείας στην καγκελαρία. Επιπλέον, είχε δηλώσει ότι ήταν λάθος του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ το γεγονός ότι δεν αποχώρησε εγκαίρως από την πολιτική, ορίζοντας διάδοχό του, αλλά προτίμησε να βάλει και πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές του 1998, τις οποίες και έχασε.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο δημοσιογράφο της Bild, την Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να δελεάζει η ιδέα να γίνει η πρώτη μεταπολεμική καγκελάριος που θα αποχωρήσει μόνη της και όχι επειδή έχασε εκλογές ή την αντικατέστησε το κόμμα της.

Διαβάστε περισσότερα στο news247 επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.