Μέτρα αντίδρασης αγροτών κατά μεσαζόντων

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Διευρυμένη σύσκεψη έχουν συγκαλέσει οι αγροτικές οργανώσεις, στα Γραφεία του Παναγροτικού, για την προσεχή Τρίτη 16 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί, με τη συμμετοχή Συνδέσμων Καταναλωτών και άλλων φορέων, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα αντίδρασης και αντιμετώπισης “συνεχιζόμενων ανάλγητων συμπεριφορών των μεσαζόντων”, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ΓΓ του Παναγροτικού, Νεκτάριος Κάρυος.

“Καταγγέλλουμε δημόσια”, δηλώνει ο κ. Κάρυος, “τις πρόσφατες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από ορισμένες εταιρείες που εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ομοειδή κυπριακά”.

“Παρά το γεγονός, ότι οι αναφερόμενοι εισαγωγείς δεν παρανομούν, εντούτοις η ενέργειά τους είναι κατακριτέα και εθνικά μειοδοτική”, προσθέτει ο ΓΓ του Παναγροτικού, “διότι, εν μέσω περιοριστικών μέτρων και έλλειψης ρευστότητας, εξήγαγαν ξένο συνάλλαγμα”.

Όπως αναφέρει ο κ. Κάρυος, “χρησιμοποίησαν, μεταξύ άλλων, μετρητά, τα οποία έπαιρναν από τις υπεραγορές και τις φρουταρίες, για να προπληρώσουν τις εισαγωγές ομοειδών με κυπριακά προϊόντα, αφήνοντας απλήρωτους τους συμπατριώτες τους παραγωγούς, στους οποίους χρεωστούν εκατομμύρια, παρεμποδίζοντας έτσι την παραγωγή κυπριακών προϊόντων και δίδοντας θανάσιμο χτύπημα στην πατρίδα τους”.

Επίσης, συνεχίζει, “ελέγχεται και η συμπεριφορά της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ενδεχομένως να ενέκρινε σχετικές συναλλαγές με επιταγές, ανοίγοντας τις κερκόπορτες στα εισαγόμενα προϊόντα και προσφέροντας τη χείριστη υπηρεσία στον τόπο”.

Ο Παναγροτικός καλεί “τους συμπατριώτες μας όπως γυρίσουν την πλάτη στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα και, πολύ περισσότερο, να μην παραπλανούνται από τις τιμές, διότι τις καθορίζουν οι ίδιοι οι μεσίτες κατά το δοκούν, κερδοσκοπώντας κατά των συμπατριωτών τους και κατά των κυπριακών προϊόντων, σε δύσκολους μάλιστα καιρούς”.

“Οι προσπάθειές μας, για τον παραμερισμό των μεσαζόντων”, δηλώνει ο κ. Κάρυος, “θα συνεχισθούν, διότι, για ακόμα μια φορά, τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι οι έμποροι και το χρήμα δεν έχουν πατρίδα”.

Δυστυχώς, προσθέτει ο ΓΓ του Παναγροτικού, “οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις μας προς το κράτος, για νομοθετική ρύθμιση της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, προσκρούουν σε ώτα μη ακουόντων”.

Πηγή ΚΥΠΕ