Μήνυμα σε μπουκάλι έφτασε μετά από 28 χρόνια από τον Καναδά στην Κροατία


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το μισοσπασμένο μπουκάλι βρήκαν σέρφερ που καθάριζαν τις όχθες του ποταμού Νερέτβα στη νότια Αδριατική. Η 23χρονη  Μάτεα, διαπίστωσε ξεδιπλώνοντάς το ότι το μήνυμα είχε σταλεί από κάποιον Τζόναθαν από την καναδική επαρχία της Νέας Σκοτίας, στην ανατολική ακτή του Καναδά.

Το μήνυμα γράφει: “Μαίρη, είσαι πραγματικά ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Ελπίζω να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αλληλογραφία. Είπα ότι θα σου γράφω. Παντοτινά ο φίλος σου, Τζόναθαν, Νέα Σκοτία, 1985”, έγραφε το μήνυμα.

Από το γράμμα δεν γίνεται γνωστό από που είναι η Μαίρη οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε και τον αρχικό προορισμό του μπουκαλιού που τελικά κατέληξε στην Κροατία.

Επίσης δεν αναφέρεται και πως γνωρίστηκαν ο Τζόναθαν με την Μαίρη ενώ δεν αναφέρονται και επώνυμα οπότε δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ακριβής ταυτότητα των δύο φίλων.

Πάντως ο σέρφερ που ανακάλυψε το μπουκάλι δημοσίευσε μια φωτογραφία του γράμματος στον λογαριασμό του ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη στον Τζόναθαν και την Μαίρη.

Αν το μπουκάλι ξέκινησε το ταξίδι του από την Νέα Σκωτία του Καναδά, υπολογίζεται ότι έχει ταξιδέψει 6,000 χιλιόμετρα σε όλον τον Ατλαντικό μέχρι να φτάσει τελικά στην Μεσόγειο και στην συνέχεια στην Αδριατική Θάλασσα.

Ωστόσο πριν λίγους μήνες μια ανάλογη ιστορία είχαμε και στην Ελλάδα. Ένα μήνυμα σε μπουκάλι που η Ρεγκίνα Έξιους είχε πετάξει από την κουπαστή κρουαζιερόπλοιου την Πρωτοχρονιά του 1990 ανοιχτά της Κρήτης βρέθηκε πρόσφατα ξεβρασμένο σε παραλία της Σκάλας στην Κεφαλονιά, από έναν ντόπιο.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.