Μητροπολίτης Κιτίου: Η ΚΤ μπλόκαρε κονδύλια για 300 ορφανά


 

Διαβάστε επίσης: Aναστασιάδης: Να γίνει έρευνα και για μένα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


«Δίδω κάθε μήνα 40.000 ευρώ. Ζήτησα προ ημερών από την Λαϊκή Τράπεζα να μας απελευθερώσουν 50.000 ευρώ για τα ορφανά και τη μισθοδοσία. Μας αρνήθηκαν και μας είπαν όχι, επειδή ο λογαριασμός είναι προειδοποιήσεως. Άσχετα αν η Κεντρική Τράπεζα μας μετέφερε κάθε μήνα τις 50.000, μας είπαν όχι. Και όταν ρωτήσαμε τι θα γίνουν αυτά τα ορφανά, μας είπαν να βρείτε από αλλού χρήματα και να τα βάλετε σε νέο λογαριασμό», πρόσθεσε.

Αν αυτή, συνέχισε, είναι η πολιτική το αφήνω στο λαό να κρίνει. «Αλλά παράλληλα κάνω μια έκκληση στο κράτος. Ας πάει το ίδιο το κράτος να φροντίσει γι’ αυτά τα ορφανά. Είναι κάπου 300 σχεδόν παιδιά», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση αν αυτές οι περιπτώσεις θα έπρεπε να μπουν σε μια άλλη ομάδα, όπως είναι τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε πως είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά επειδή ο λογαριασμός αυτός έχει για τις ανάγκες του πέραν των 100.000 τα δέσμευσαν όλα και προφασίζονται ότι επειδή είναι τριών μηνών προθεσμία δεν μπορούν να τα δώσουν.

«Καλά η τράπεζα τα έδιδε και είχαμε αυτή την συμφωνία. Και αν ακόμα δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία, δεν έπρεπε να σκεφτούν αυτά τα ορφανά παιδιά που αύριο δεν θα έχουν να φάνε ίσως; Λυπούμε πάρα πολύ», κατέληξε .

 

Πηγή: ΚΥΠΕ