“Τα μέτρα περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα”

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Ο κ. Μητσόπουλος μιλούσε στους δημοσιογράφους στην Ορμήδεια ύστερα από την κηδεία του αγνοούμενου Νίκου Γεωργίου Κοσμά, του οποίου τα οστά ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα δέσμη μέτρων, ο Υπουργός είπε πως τα μέτρα αυτά «έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι μέτρα που περιλαμβάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο προεκλογικό του πρόγραμμα και αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις που προωθούν τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του κράτους, τη διαφάνεια, τη πάταξη των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, την άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων και την καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «είναι πάρα πολλά τα μέτρα, είναι περιορισμό των θητειών των αξιωματούχων είτε αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε αφορούν βουλευτές, είτε αφορούν τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι μέτρα που αφορούν το θέμα της διερεύνησης υποθέσεων εναντίον πολιτειακών αξιωματούχων του κράτους».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει μέτρο για άρση της ασυλίας, απάντησε πως «υπάρχει και πρόνοια για άρση της ασυλίας για περιπτώσεις που η ασυλία δεν χρειάζεται. Η ασυλία έχει κατατεθεί από το συνταγματικό νομοθέτη προκειμένου να προστατεύει τα πολιτικά πρόσωπα στην άσκηση της πολιτικής τους αποστολής και όχι σε οτιδήποτε άλλο».

Πηγή ΚΥΠΕ