Süddeutsche Zeitung: Ναζιστική κουβεντούλα με τον… Γ. Τράγκα (vid)


Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία που σοκάρει από την Ελλάδα με μαθητές να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Κουβέντα με νεοναζί στην καλύτερη ζώνης τηλεθέασης. Ο ιδιωτικός ραδιοσταθμός ΣΚΑΪ προσφέρει φόρουμ σε ακροδεξιούς βουλευτές” είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος εκτενούς δημοσιεύματος στην έγκυρη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

H αρθρογράφος Κριστιάνε Σλέτσερ γράφει:

“Πολλοί τηλεθεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν την Κυριακή το βράδυ άνοιξαν το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. ‘Ελεύθερος σκοπευτής’ ονομάζεται η εκπομπή, η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την ομώνυμη ρομαντική όπερα του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ… Στην εκπομπή ο γνωστός για την προκλητικότητά του δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο οποίος εδώ και λίγο διάστημα εργάζεται στον μέχρι τώρα θεωρούμενο φιλελεύθερο ΣΚΑΪ, κάλεσε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επί μια ώρα μπορούσαν να μιλάνε και να κάνουν γνωστές τις ακροδεξιές θέσεις τους χωρίς αντίλογο”.

Και το άρθρο συνεχίζει: “Ο παρουσιαστής Τράγκας από την αρχή ξεκαθάρισε ότι οι τέσσερις κύριοι δεν ενσαρκώνουν το κακό, αυτό βρίσκεται στην καγκελαρία στο Βερολίνο”. Το άρθρο επισημάνει ότι για όσους γνωρίζουν τον Τράγκα ότι τέτοιους είδους δηλώσεις δεν εκπλήσσουν.

“Η πρόκληση στον ιδιωτικό σταθμό είχε όμως και μια ιδιαίτερη χροιά. Εκεί βρισκόταν και ένα τηλεοπτικό συνεργείο του πρώτου γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARD, το οποίο ήθελε να γυρίσει ένα ρεπορτάζ για το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων. Ο Τράγκας δεν είχε ενημερώσει όμως προηγουμένως το συνεργείο για το ποιον θα καλέσει” σημειώνει η SZ.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συνέχεια, στη διαμαρτυρία της “Καθημερινής” κατά του “Ελεύθερου σκοπευτή” καθώς και στη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ αλλά και στη σιωπή της ΝΔ, η οποία υπολογίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να κερδίσει κάποιες ψήφους από τους ακροδεξιούς.

Σχετικά με το περιεχόμενο των εκπομπών του Τράγκα, η SZ σημειώνει:

“Η ευθύνη για την ελληνική μιζέρια αναζητείται μόνο στο εξωτερικό, όχι στους ντόπιους πολιτικούς και κυρίως όχι στους συντηρητικούς της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Αντ΄αυτού υπάρχουν θεωρίες κινδυνολογίας για μια φερόμενη γερμανική εισβολή στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό ο Τράγκας “πιάνει” τον παλμό μια μεγάλης μερίδας του κοινού, γεγονός που συνηγόρησε στο να εργαστεί ο Τράγκας στο ΣΚΑΪ. Το γεγονός βρήκε αντιστάσεις στον ίδιο τον σταθμό και όχι μόνο στη σοβαρή εφημερίδα “Καθημερινή”. Εντούτοις η αντίσταση αυτή δεν είχε μέχρι τώρα μεγάλα αποτελέσματα”.


Τράγκας στον ΣΚΑΙ από CDemo83

Τράγκας: “Εγώ τους κάλεσα για να αποκαλυφθούν”

Το άρθρο τελειώνει με τις δηλώσεις του Τράγκα, ο οποίος ισχυρίστηκε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD ότι κάλεσε τους νεοναζιστές για να αποκαλυφθούν, επισημαίνοντας ότι ο ρεπόρτερ του ARD Μπερντ Νιμπρίγκε, δεν ήξερε τι έκταση από την συνέντευξη του Τράγκα θα πρέπει να δείξει στο τηλεοπτικό του κοινό την Πέμπτη.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.