ΓΓ ΕΔΕΚ: Καταστροφική η απόφαση Eurogroup 25ης Μαρτίου

 


 

Διαβάστε επίσης: Στις 26 Απριλίου η υπογραφή του μνημονίου – Θρίλερ στη Βουλή

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Χαιρετίζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομάδας Σοσιαλιστών – Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι, με αυτές ο κ. Σβόμποντα “ασκεί κριτική στο Γιούρογκρουπ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις ανάλγητες πολιτικές που αποφάσισαν εις βάρος της Κύπρου”.

“Η δήλωση του Χάνες Σβόμποντα, ότι `το φάρμακο της Τρόικας στην Κύπρο θα σκοτώσει τον ασθενή, αντί να τον βοηθήσει να αναρρώσει`, είναι άκρως χαρακτηριστική για τα θανατηφόρα για την κυπριακή οικονομία μέτρα του Γιούρογκρουπ, του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης”, είπε ο κ. Παπαδάκης. 

 

Χαιρετίζει η ΕΔΕΚ τη γνωμάτευση του Γεν. Εισαγγελέα για κύρωση Μνημονίου και Σύμβασης από τη Βουλή 

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ότι το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση δεν μπορούν να τεθούν σε ισχύ εάν δεν επικυρωθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκφράζει το ΚΣ ΕΔΕΚ, που πρώτο, όπως δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης, είχε επισημάνει την ανάγκη κατάθεσης του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης στη Βουλή.

“Η λειτουργία της δημοκρατίας σε θέματα που αφορούν την κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτη”, είπε ο κ. Παπαδάκης.

“Θα ήταν αδιανόητο”, πρόσθεσε, “να συζητηθεί το Μνημόνιο σε κοινοβούλια άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μη συζητηθεί στο κυπριακό κοινοβούλιο”.

Πηγή ΚΥΠΕ