Νοσοκομεία Βοστώνης: Ανάμεσά στους τραυματίες και πολλά μικρά παιδιά


Διαβάστε επίσης: Ομπάμα: Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Live 24h: Σε κόκκινο συναγερμό FBI, CIA

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης ο κατάλογος των τραυματιών περιλαμβάνει ένα αγόρι 2 ετών με τραύμα στο κεφάλι, ένα κορίτσι 9 ετών με τραύμα στο πόδι και έξι άλλα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το οποίο έχει δεχθεί 29 θύματα, τα τραύματα κυμαίνονται από κοψίματα και μώλωπες μέχρι σοβαρά τραύματα από θραύσματα. Χειρουργοί δήλωσαν πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιήσει αριθμό ακρωτηριασμών.

Συνολικά τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν όταν δύο βόμβες εξερράγησαν ανάμεσα στο πλήθος χθες το απόγευμα στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Οι αρχές έκαναν γνωστό πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 45 ως 90 μέτρων η μια από την άλλη.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα παιδιά που περιθάλπει. Ο χειρουργός Πίτερ Φέιγκενχολτς του Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος προχώρησε σε επεμβάσεις σε έξι πρόσωπα, όλα θεατές του Μαραθωνίου, είπε πως αυτοί που ήταν σοβαρότερα τραυματισμένοι -κανένας από τους οποίους δεν ήταν παιδί-έφτασαν στο νοσοκομείο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά τις εκρήξεις. Ο πιο ηλικιωμένος από τους τραυματίες που φρόντισε ήταν 71 ετών.

Ο Φέιγκενχολτς είπε πως η ανάρρωση μερικών από τους τραυματίες θα είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστούν νέες επεμβάσεις αύριο και σειρά επεμβάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερες ειδήσεις από το χτύπημα στη Βοστόνη,
news247.gr, επίσημος συνεργάτης του 24H.