Αύριο η συνάντηση Ντάουνερ – Έρογλου

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του χθες και ερωτηθείς για το Κυπριακό, ο κ. Έρογλου είπε πως στη συνάντησή του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο θα του μεταφέρει για ακόμη μια φορά το αίτημα της τ/κ πλευράς για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε γιατί εάν περιμένουμε να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, θα περάσει και ένας και δύο χρόνια. Ο Αναστασιάδης θα ολοκληρώσει τη θητεία του». Η οικονομική κρίση στο «νότο», πρόσθεσε, δεν θα περάσει σε 1 ή 2 χρόνια, ο λαός για να μάθει να ζει στην κρίση θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, όπως σημείωσε.

Ως τ/κ πλευρά, είπε, επιθυμούν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν το Μάιο, αλλά αναμένει πως η ε/κ πλευρά θα ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αναμονής μέχρι την έναρξη συνομιλιών. Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να θέλει και η άλλη πλευρά, συνέχισε ο κ. Έρογλου, υποστηρίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν είδαν τέτοια επιθυμία από την ε/κ πλευρά, ισχυριζόμενος ότι πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει γι’ αυτό τους Ε/κ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ