Ο ήρωας αστυνομικός σε εξώφυλλο του Time που διχάζει (vid&pics)


Εγγραφείτε στο newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e mail σας

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το περιοδικό Time που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, επέλεξε στο εξώφυλλο του τη φωτογραφία ενός μικρού παιδιού που βρίσκεται στην αγκαλιά ενός αστυνομικού, ο οποίος προσπαθεί να το απομακρύνει από το σημείο των εκρήξεων.

Το παιδί κλαίει και είναι εμφανές ότι έχει τραυματιστεί. Αντιδράσεις ξέσπασαν στο διαδίκτυο από την Τετάρτη, όταν και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά η εν λόγω φωτογραφία.

 


Boston police officer’s rescue of small boy… από CDemo83

Εκείνοι που διαφωνούν με τη δημοσίευση της φωτογραφίας, υποστηρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται παιδιά για να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Ο αστυνομικός που διέσωσε το παιδί, λέγεται Tom Barrett και δήλωσε χαρακτηριστικά από τη μεριά του:

 

“Δεν ήξερα το μικρό αγόρι. Το είδα αιμόφυρτο και κινήθηκα γρήγορα προς το μέρος του. Το σοκ που υπέστη ο ίδιος ήταν τόσο μεγάλο που φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα δεν θυμόταν τίποτα. “Μόνο όταν είδα τη φωτογραφία, επανήλθαν όλα στο μυαλό μου”, είπε.

Τη στιγμή της πρώτης έκρηξης, βρισκόταν απέναντι από το σημείο. Μετά τη δεύτερη έκρηξη, έτρεξε προς τους καπνούς και το πλήθος και είδε έναν άνδρα με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι, να φλέγεται. Όπως δήλωσε, έσβησε τη φωτιά με τα ίδια του τα χέρια.

“Δεν είμαι ήρωας. Δεν είμαι ο μόνος που βοήθησε εκείνη την ημέρα. Υπήρχαν πολλοί που με ρίσκο και αυταπάρνηση έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες”, δήλωσε στην Boston Globe.

Ακόμα μία ιστορία συγκινεί, είναι το δράμα της Jessica Kensky Downes και του Patrick Downes

Οι δύο νεόνυμφοι έλαβαν μέρος στον αιματοβαμμένο μαραθώνιο.

 

Από τις φονικές εκρήξεις, έχασαν και οι δύο από ένα πόδι. Αμέσως μετά την κοινοποίηση του τραυματισμού τους, φίλοι, γνωστοί τους, μέλη των οικογενειών τους, έσπευσαν να καταθέσουν χρήματα για τις επεμβάσεις στις οποίες έπρεπε εσπευσμένα να υποβληθούν καθώς νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέσα σε λίγες ώρες, τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί ανέρχονταν στα 300.000 δολάρια. Τα μηνύματα συμπαράστασης στο νεαρό ζευγάρι ήταν εκατοντάδες και η ιστορία τους έκανε τον γύρο του κόσμου.

Άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μάλιστα και τη σελίδα στο Facebook με τον ενδεικτικό τίτλο: Patrick and Jess Running Again.

“Η ιστορία σας μας εμπνέει. Θέλουμε να σας δούμε να τρέχετε μαζί ξανά”, έγραψαν στο ζευγάρι που κατάφερε να επιζήσει. Την ίδια ώρα, πάνω από 20 video συμπαράστασης από όλο τον κόσμο, δημοσιεύονται στην ίδια σελίδα.

Όλα αυτά, την ώρα που το θρίλερ της αναζήτησης των υπόπτων συνεχίζεται.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.