Ο διορισμός του ΔΣ της Τρ. Κύπρου κρίνει τις σχέσεις Διοικητή – Προεδρικού

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη για τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι «όταν ήδη έχει μιλήσει ο καθ’  ύλην αρμόδιος λειτουργός, ο οποίος χειρίζεται την επαφή της Κυβέρνησης και τη διαβούλευση με το Διοικητή, οτιδήποτε πω θα είναι εκ του περισσού. Τα έχει πει όλα ο Υπουργός Οικονομικών».

Ερωτηθείς για το θέμα της ηγεσίας της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «για την Τράπεζα Κύπρου, η Κυβέρνηση επιμένει στη θέση της ότι έπρεπε και πρέπει το συντομότερο η Τράπεζα Κύπρου να αποκτήσει ηγεσία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όντως τα κρίσιμα προβλήματα που έχει ως Τράπεζα μετά από αυτό που συνέβη».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργικού Συμβουλίου και τις επόμενες μέρες ακόμη και ώρες το Υπουργικό Συμβούλιο θα ασκήσει αυτό του το ρόλο».

Ερωτηθείς είπε ότι «υπάρχει συνεχής διαβούλευση του Υπουργού Οικονομικών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα της Τράπεζας Κύπρου με τη σαφή πολιτική θέση της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένουν στην ανεξαρτησία και την αυτονομία των θεσμών. Με πολιτικό τρόπο καταθέτει και διαβουλεύεται όπως μπορεί και όπως πρέπει με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για όλα όσα πρέπει να προωθηθούν για το καλό της επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή δεν προσφέρει κάτι περισσότερο», κατέληξε.