Γενί Ντουζέν: 22 εκ διελεύσεις σε 10 χρόνια από τα οδοφράγματα


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 8 εκ διελεύσεις Ε/κ και 14 εκ διελεύσεις Τ/κ. Ο αρθρογράφος και διευθυντής της εφημερίδας, Τζενκ Μουτλούγιακαλι, γράφει ότι έχουν περάσει 10 χρόνια που πηγαινοερχόμαστε, χωρίς να σημειωθούν προβοκάτσιες, χωρίς να ανοίξει η μύτη κανενός. Σημειώθηκαν, γράφει, 8 εκ διελεύσεις Ε/κ και 14 εκ διελεύσεις Τ/κ, συνολικά 22 εκ.

Διερωτάται δε τι καθήκον έχουν οι στρατοί σε αυτό το νησί, ποιον προφυλάσσουν, έναντι ποιου. Μήπως στόχος είναι να υπάρχει η ιδέα του εχθρού σε μια γωνιά του μυαλού, διερωτάται. Σε αυτά τα 10 χρόνια, προσθέτει, οι φιλίες που έμειναν είναι πολύ λίγες ενώ σημαντικές εμπορικές συνεργασίες δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν. Έγιναν κάποιοι γάμοι, κάποιες συνεργασίες. Τα υπόλοιπα, προσθέτει, σαν τουριστικοί περίπατοι…Μια μέρα, καταλήγει ευχόμενος στο άρθρο του ο κ. Μουτλούγιακαλι, «δεν θα περάσει πράσινη γραμμή, δεν θα μας βάψουν με αίμα τα αγκάθια».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ίδρυμα Νατζί Ταλάτ (πρώην ΓΓ του ΡΤΚ) με αφορμή την επέτειο από το δημοψήφισμα του 2004 διοργανώνει αύριο 24 Απριλίου συζήτηση με ομιλητές τον πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, το «βουλευτή» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Χουσεϊν Αγκολεμλί και το δημοσιογράφο Αλί Τεκμάν.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ