Βρετανοί σε Σμίθ: ”Ζήσε τώρα εσύ με 62 ευρώ την εβδομάδα”


Διαβάστε επίσης: Τράπεζα αφαίρεσε απροειδοποίητα 1.000 ευρώ για εξόφληση λογαριασμών

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Καλούν τον υπουργό Εργασίας της Βρετανίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ να ζήσει με 53 στερλίνες την εβδομάδα (περίπου 62 ευρώ), επαληθεύοντας σχετικό ισχυρισμό που ο ίδιος διατύπωσε, υπερασπιζόμενος τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικών παροχών.

“Το αίτημα αυτό καλεί τον Ίαν Ντάνκαν Σμιθ  να αποδείξει ότι μπορεί, όπως ο ίδιος δήλωσε, να ζήσει με 7,57 λίρες την ημέρα, δηλαδή με 53 λίρες την εβδομάδα”, αναφέρεται στο κείμενο της αίτησης, η οποία προσκαλεί τον υπουργό των Συντηρητικών να δοκιμάσει αυτήν την εμπειρία “για τουλάχιστον έναν χρόνο”.

“Αυτό θα αντιστοιχούσε σε μια μείωση κατά 97% του σημερινού του εισοδήματος, το οποίο είναι 1.581,02 στερλίνες την εβδομάδα, ή 225 στερλίνες την ημέρα μετά την φορολόγηση”, προστίθεται στο κείμενο της αίτησης.

Η πρωτοβουλία έλαβε αφορμή από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στο BBC σχετικά με μια κυβερνητική μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικών παροχών. Σε ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος, αναφορικά με σχετική απορία ενός πλανόδιου πωλητή, αν ο ίδιος θα μπορούσε να ζήσει μόνον με 53 λίρες την εβδομάδα, ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ απάντησε: “Ναι, αν χρειαζόταν”.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ο υπουργός χαρακτήρισε το αίτημα αυτή “φάρσα που εκτρέπει την προσοχή από τις μεταρρυθμίσεις του κοινωνικού συστήματος, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές”.

“Ήμουν άνεργος δύο φορές στην ζωή μου”, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα “Wanstead and Woodford Guardian”. “Ξέρω πως είναι να ζεις με το ελάχιστο εισόδημα”, πρόσθεσε. 

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.