Οικολόγοι: Aπαράδεκτες οι προτάσεις για το ΔΣ της Τρ. Κύπρου

 

Σε διάσκεψη Τύπου η Εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη και προκλητική η συμπερίληψη ατόμων που διετέλεσαν στα Διοικητικά Συμβούλια της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου «στην περίοδο της γέννησης και εκκόλαψης της καταστροφής των δύο τραπεζών».


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e mail σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοστόμου, «αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε ήδη να ήταν υπόδικοι και να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες και όχι να προτείνονται για νέες θέσεις και αξιώματα».

Ανέφερε ακόμη ότι με τέτοιου είδους ενέργειες, «δικαίως η κοινή γνώμη δεν πείθεται ότι θα υπάρξει κάθαρση και τιμωρία» προσθέτοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου «πρέπει αμέσως να στηριχθεί με το διορισμό ενός αξιόπιστου διοικητικού συμβουλίου από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το οικονομικό έγκλημα».


 

Διαβάστε επίσης “Λουκαϊδης: “Το ΑΚΕΛ καταψήφισε το ψήφισμα του ΕΚ”.


 

Εξάλλου, η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση η χθεσινή αποκάλυψη για «εσπευσμένους διορισμούς, λόγω της πρόθεσης της Βουλής για ψήφιση νομοσχεδίου για πάγωμα των διορισμών στο δημόσιο».

Καταδίκασε τις πρακτικές αυτές λέγοντας ότι προκαλούν αλλά και προσβάλουν όσους συνανθρώπους μας έχουν την ατυχία να κτυπηθούν από την οικονομική κρίση.

«Για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρειάζεται συλλογικότητα από όλους και όχι επιλεκτικά να εξυπηρετούνται κάποιοι», ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου και κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις «πώς επέτρεψε να γίνουν οι εσπευσμένες αυτές προαγωγές ακόμα και σε κυβερνητικές υπηρεσίες».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι ο Βουλευτής Γιώργος Περδίκης, είναι ένας εκ των εισηγητών της πρότασης νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή η οποία προνοεί την αλλαγή της δομής της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκοπός της πρότασης είναι  η καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας και αφορά μεταξύ άλλων την εισαγωγή εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο με τους οποίους ο εκάστοτε Διοικητής είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται.

 

Πηγή: KYΠΕ