Οικολόγοι: Ανοίγματα ΥΠΕΞ προς Τουρκία χωρίς συνεννόηση

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «ακούσαμε χτες στη συνέντευξη του σε ξένο περιοδικό, τον Υπουργό Εξωτερικών  κ. Κασουλίδη να αναφέρεται σε ανταλλάγματα προς την Τουρκία, συμβιβασμό και προτάσεις για συμφωνία». Όλα αυτά μάλιστα, πρόσθεσε, «σε μια περίοδο την οποία η ίδια η Κυβέρνηση λέει ότι δεν θα μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης λόγω της κρισιμότητας της οικονομικής κρίσης».  

«Βάσει ποιου σχεδίου ο κ. Κασουλίδης κάνει τέτοιες προσφορές; Με βάση ποια διαβούλευση με τα κόμματα;», διερωτήθηκε.

Ανέφερε ακόμη ότι «έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την Κυβέρνηση συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τη συζήτηση των επιπτώσεων του μνημονίου στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί ή τουλάχιστον συνεδρίαση της σύσκεψης αρχηγών των κομμάτων».

Σύμφωνα με  την Εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων, «ο κ. Κασουλίδης προχώρησε στην ανακοίνωση «ανοιγμάτων» προς την Τουρκία χωρίς να γίνει καμιά συνεννόηση και κανένας σχεδιασμός».  

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «τέτοιου είδους τοποθετήσεις θυμίζουν τις γενναιόδωρες προσφορές της προηγούμενης Κυβέρνησης αλλά και πρακτικές οι οποίες προκάλεσαν αντιπαραθέσεις στον πολιτικό κόσμο την προηγούμενη πενταετία».  

«Καλούμε την παρούσα Κυβέρνηση να καλέσει άμεσα σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων ή Εθνικό Συμβούλιο και να τεθούν τα θέματα προς συζήτηση», είπε η κ. Χρυσοστόμου, προσθέτοντας ότι το Κίνημα θα αναμένει εκ μέρους της Κυβέρνησης άμεση ανταπόκριση.

 

Πηγή ΚΥΠΕ