Η οικονομία σε συνάντηση Ομήρου με Βέλγους αξιωματούχους

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Απόψεις για την κρίση χρέους που πλήττει κυρίως τις νότιες χώρες της ΕΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Κύπρου, αντάλλαξε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου André Flahaut και τον Αντιπρόεδρο της Γερουσίας της χώρας Danny Pieters, οι οποίοι βρίσκονται στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της Διάσκεψης Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, που φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι ο κυπριακός λαός αντιμετώπισε επιτυχώς ακόμη και την τραγωδία του 1974 που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει και αυτή την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους συνομιλητές του για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, είπε ότι είναι απαραίτητο οι αποφάσεις να λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια, και όχι από τις αγορές και από θεσμούς που δεν λογοδοτούν σε αιρετά όργανα. 

Σε αντίθετη περίπτωση, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, παρουσιάζονται φαινόμενα δημοκρατικού ελλείμματος.

Συμφωνώντας με τη θέση αυτή, οι δύο Βέλγοι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στους συναφείς κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με τη γένεση και εδραίωση ακραίων κοινωνικών και πολιτικών σχημάτων.

Οι Flahaut και Pieters επεσήμαναν και την ανάγκη για συλλογική, δυναμική και ουσιαστική αντίδραση των πολιτικών δυνάμεων προς έγκαιρη αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου, καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ