Π. Χατζηιωάννου:«Οι Κύπριοι εφοπλιστές στηρίζουν την σημαία τους»


Εγγραφείτε στο Newsletter και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μάλιστα, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα, τις συγκεκριμένες δηλώσεις, τις έκανε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers και αντιπρόεδρος της Ένωσης Πλοικτητών Κύπρου. 

«Τί χειρότερο να συμβεί από ένα κούρεμα στις καταθέσεις; Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να φύγουν από το νησί τώρα. Οι Kύπριοι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν πλήρως την χώρα και την σημαία. Ο πραγματικός κίνδυνος αφορά στο μέλλον του ευρώ ως νομίσματος και ακόμη και της ίδιας της ευρωπαικής κοινότητας. Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν να μετατρέψει την Γερμανία σε μια ευρωπαική Γερμανία και όχι την ευρώπη σε μια γερμανική ευρώπη», τόνισε ο πλοιοκτήτης.  

Με καταγωγή από το χωριό Πεδουλά της Κύπρου, ο Πόλυς Β. Χατζηιωάννου είναι επικεφαλής της εισηγμένης Safe Bulkers η οποία έχει στόλο που αποτελείται από 24 πλοία ξηρού χύδην φορτίου, όλα ναυπηγημένα μετά το 2003, ενώ έχει υπό ναυπήγηση άλλα επτά πλοία. Η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2008 εκδίδοντας συνολικά 10 εκατομμύρια μετοχές που αντιπροσώπευαν το 18.3% των κοινών μετοχών. Η οικογένειά του ήταν από τις πρώτες κυπριακές που έζησαν στην Ελλάδα και ενώ αρχικά ξεκίνησε να εργάζεται με τον αδελφό του, Νικόλαο, κάποια στιγμή οι δρόμοι τους χώρισαν. 

«Κατά την διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας μας έχουμε ζήσει πολλούς κύκλους της αγοράς και επομένως είμαστε καλοί γνώστες των διακυμάνσεων της ναυτιλιακής αγοράς. Παρόλα αυτά η παρούσα κρίση είναι διαφορετική και οφείλεται στην κρίση των χρηματοοικονομιών αγορών», κατέληξε.  

Τέλος, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε και στην άλλη μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ, η πορεία της οποίας μπορεί να μην εξελίχθηκε όπως πολλοί θα ήθελαν, όμως εμφανίζεται απόλυτα διατεθειμένος να στηρίξει τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην «αναγέννηση» της ομάδας.   

Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ