Ο Λευκός Οίκος χειρίζεται το περιστατικό ως “τρομοκρατική πράξη”


Διαβάστε επίσης: Ομπάμα: Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Ο Λευκός Οίκος δεν γνωρίζει ποιος ή ποια ομάδα, σχεδίασε και πραγματοποίησε τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη αλλά χειρίζεται το περιστατικό ως “μια πράξη τρομοκρατίας”, ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης τη Δευτέρα.

“Κάθε συμβάν με πολλαπλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι σαφώς μια πράξη τρομοκρατίας, και θα προσεγγισθεί ως τρομοκρατική πράξη”, είπε ο αξιωματούχος. “Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος έκανε αυτήν την επίθεση, η έρευνα που εξελίσσεται θα αποκαλύψει τον πιθανό σύνδεσμο για τον σχεδιασμό ή την εκτέλεση από μια τρομοκρατική ομάδα, ξένη ή εγχώρια” είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Στην Ουάσιγκτον ο δήμαρχος της πόλης, Βίνσεντ Γκρέι, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία πληροφορία για οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή εναντίον στόχων στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις φονικές εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης. “Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με οποιαδήποτε αξιόπιστη απειλή εναντίον στόχων στην περιοχή μας, έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των επεισοδίων” ανέφερε ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες ειδήσεις από το χτύπημα στη Βοστόνη,

news247.gr, επίσημος συνεργάτης του 24H