Ομήρου: Τεράστιες ευθύνες για την οικονομία


 

 Διαβάστε επίσης “Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 8χρονου νεκρού στη Βοστόνη“.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Σε ομιλία του στην Επαρχιακή Συγκέντρωση του ΚΣ ΕΔΕΚ στη Λάρνακα, ο κ. Ομήρου είπε ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ «απαιτεί άμεσα τον καταλογισμό ευθυνών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς και την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου φυγάδευσης κεφαλαίων πριν τις 15 Μαρτίου προφανώς ύστερα από προνομιακή ενημέρωση».

«Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμιά συγκάλυψη των εγκλημάτων που οδήγησαν στη σημερινή οικονομική τραγωδία. Η ΕΔΕΚ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην κάθαρση και την τιμωρία», είπε ο Πρόεδρός της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος.

Ο κ. Ομήρου κάλεσε το λαό «να διατηρήσει την αυτοπεποίθηση και το αγωνιστικό του πνεύμα, τις αστείρευτες δυνάμεις και δυνατότητες του και την πίστη του στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Τρόικας «και των ισχυρών ταγών της ΕΕ», ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «υπήρξε προμελετημένη, αδίστακτη και καταστροφική, έτσι όπως την περιέγραψε ο πρώην Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ που κατήγγειλε ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν από την Ευρωζώνη ‘ως γκάγκστερ και εγκληματίες’».

Ο κ. Ομήρου είπε πως «δεν μπορούμε παρά να συνδέσουμε αυτή τη συμπεριφορά με τη μελλοντική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και τη λύση του Κυπριακού», προσθέτοντας ότι «αυτές οι διαπιστώσεις δεν είναι επινοήσεις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα αλλά το αβίαστο συμπέρασμα από όλες τις μεθοδεύσεις των τελευταίων μηνών».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «η θέση μας υπήρξε και παραμένει σταθερά ευρωπαϊκή και σε αυτή τη θέση παραμένουμε αμετακίνητοι, επιμένοντας σε μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, αγωνιζόμενοι με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, για να αλλάξουν οι σημερινές άδικες και κοινωνικά ανάλγητες συμπεριφορές των κυρίαρχων ηγεμονικών κύκλων της ΕΕ».

Θα πρέπει ωστόσο να δηλώσουμε, συνέχισε, ότι «μεταξύ αποδοχής της ταπεινωτικής και εξουθενωτικής μεταχείρισης που θα οδηγεί σε συνεχή υποδούλωση το λαό και τη χώρα μας και της εξέτασης μιας άλλης στάσης και θέσης της Κύπρου με όλες τις συνέπειες, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας δισταγμός και καμιά αμφιταλάντευση».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε πως «το μεγάλο μας χρέος είναι αντί της ευτελούς και αναξιοπρεπούς επαιτείας να επιλέξουμε την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της ηθικής ακεραιότητας της πατρίδας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ