Ομήρου: Ρύθμιση διαφύλαξης Ταμείων Προνοίας μέχρι αύριο

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Με γραπτή δήλωσή του, προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η ΕΔΕΚ θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση μέσω της Βουλής.

«Τα ταμεία Προνοίας και Συντάξεων αποτελούν ιερή και απαραβίαστη περιουσία των εργαζομένων σε κάθε σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος και σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ομήρου.

Η διατήρηση σε εκκρεμότητα, προσθέτει, «μιας διαδικασίας καταλήστευσης και λεηλασίας των Ταμείων Προνοίας των τραπεζοϋπαλλήλων στα πλαίσια της εξυγίανσης των τραπεζών, συνιστά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας και της Κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ομήρου καλεί «την Κυβέρνηση το αργότερο μέχρι αύριο να ρυθμίσει το θέμα της διαφύλαξης της ακεραιότητας των Ταμείων Προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων. Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΔΕΚ θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του θέματος μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Τέλος, διαβεβαιώνει «τους τραπεζικούς υπαλλήλους ότι θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι τέλους για τη διασφάλιση του αναπαλλοτρίωτου των Ταμείων Προνοίας τους».

Πηγή ΚΥΠΕ