Ο Ομπάμα προσφέρει το… 5% του μισθού του


Διαβάστε επίσης: Δάνειο 4.8 δις ευρώ ζητάει η Αίγυπτος από το ΔΝΤ

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πρόκειται για μια χειρονομία αλληλεγγύης προς τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών ως αποτέλεσμα μεγάλων περικοπών στις δαπάνες που τέθηκαν σε ισχύ τον περασμένο μήνα.

Η μείωση στον μισθό του Αμερικανού Προέδρου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, όταν άρχισαν οι περικοπές δαπανών, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Ο Ομπάμα κερδίζει 400,000 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος αποφάσισε τη μείωση του μισθού του κατά 5%, που αντιστοιχεί σε 20,000 χιλιάδες δολάρια, επειδή το ποσό αυτό είναι περίπου το ίδιο με το ύψος των περικοπών στις μη στρατιωτικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οι αμυντικές και μη δαπάνες  έχουν συρρικνωθεί γενικά ως αποτέλεσμα των μειώσεων βάσει μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως sequestration, δηλαδή κατάσχεση ή παρακράτηση.

Προκειμένου να διατηρήσουν τις βασικές τους λειτουργίες, πολλές υπηρεσίες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να  λαμβάνουν άδειες άνευ αποδοχών, ή κανονικές άδειες.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Κολοράντο και Καλιφόρνια πως ο Πρόεδρος ο Πρόεδρος, εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται  οι δημόσιοι  υπάλληλοι σε όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση,  θα επιστρέψει μέρος του μηνιαίου μισθού του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η ενέργεια αυτή του  Προέδρου έρχεται μετά που ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας  Chuck Hagel είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει μέρος του μισθού του που αντιστοιχεί στους μισθούς που θα έχασαν οι  μη στρατιωτικοί υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα επιστρέψει  στην κυβέρνηση το ποσό των 10,750 χιλιάδων δολαρίων περίπου που αντιστοιχεί σε μισθούς 14 ημερών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ